Bu güzel koy Erdoğan'ın damadının mı olacak?

Bu güzel koy Erdoğan'ın damadının mı olacak?

Orman Bakanlığı, Bodrum’un Güvercinlik bölgesinde kamp alanı olarak kiraladığı araziyi jandarma eşliğinde zorla boşalttı.

Bu güzel koy Erdoğan'ın damadının mı olacak?
16px
24px
30.08.2015 13:15
ABONE OLgoogle
Bodrum koyları parsel parsel satılıyor. Beş yıl öncesine kadar el değmemiş bir koy olarak duran ve dünyanın en değerli ağaç türlerinden biri sayılan Halep Çamlarının bulunduğu Güvercinlik Koyu işgal altında. Hem de bu işgal kamu arazileri üzerinden yürütülüyor.

Son örneği de Orman Bakanlığı’ndan kiralanan kamp alanı kirası ödenmediği gerekçesi ile geçtiğimiz yıl jandarma işliğinde boşaltıldı. Orman Bakanlığı’na ait olan Orman Camping’i işleten Gülay Sevine Karaoğlu’nun elinden alınıp çıkartıldığı zaman Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne dahil edildi. Milli Park’a geçirilen 70 bin metrekarelik arazi ya uzun süreli kiralanacak ya da ranta kurban bırakılıp satılacak.



ERDOĞAN’IN DAMADI MI ALACAK?

Bölge halkı araziyle Ali Ağaoğlu’nun ilgilendiğini iddia etti. Görüştüğümüz Ağaoğlu, “Benim devlet arazisi ile işim olmaz. Bodrum’da 12 milyon metrekare arazim bulunuyor” dedi.

Bir başka iddia ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın bu alana otel yapmak için çalışma başlattığı yönünde. Güvercinlik’te Butik Otel işleten Sadi Yılmaz, “Berat Albayrak buraya sık sık geliyor. Neden geliyor bilmiyoruz. Ama burası küçük yer. Söylentiler bir süre sonra gerçek oluyor” şeklinde konuştu.

DEVLETTEN KİRALIK

Güvercinlik Koyu’ndaki dört özel parselin 49 yıllığına kiralanmasının ardından şimdi de orman arazileri Milli Parklar’a dahil ediliyor. Devirden sonra araziler kiralanıyor. Bu kiralamalardan sonra araziye turizm teşviki alınıyor. Yani devletten arazi kiralayan yatırımcı turizm teşvik alanına arazi dahil edilerek devletten para alıyor. Hal böyle olunca devlet elindeki araziden oluyor. Üstüne üstlük araziye otel yapan şirkete para ödüyor. Güvercinlik’teki kamping alanı da aynı yöntemle kiraya çıktı, devletten kiralık arazi yeni sahiplerini bekliyor.



Yolu bile para

Eski Bodrum Milas yolu olarak kullanılan kamp alanının bulunduğu bölgenin ucunda otel inşaatları sürüyor. Pina Yarımadası’nı otoyola bağlayan bu alan 2006’da işletmeyi alan vatandaş tarafından kapatılmıştı. İşletme sahibi yarımadaya geçiş için vatandaştan 2.5 lira ücret alarak halkı çileden çıkarmıştı.

Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde