Boyner'in hangi şirketi Avrupa Şampiyonu oldu?

Boyner'in hangi şirketi Avrupa Şampiyonu oldu?

E-ticaret sektöründe hızla büyüyen Boyner Grubun şirketi Avrupa Şampiyonu oldu

Boyner'in hangi şirketi Avrupa Şampiyonu oldu?
16px
24px
29.07.2015 10:51
ABONE OLgoogle
Boyner Grub şirketlerinden Morhipo.com yüksek büyüme hızıyla Avrupa genelinde rakiplerini geride bırakarak en hızlı büyüyen e-ticaret siteleri listesinde birinci sıraya yerleşti.

Dünyanın önde gelen  e-ticaret portallerinden “Internet Retailer”ın 2015 Europe500 araştırmasında Morhipo.com %116,7’lik büyümesi ile ilk sırada yer alıyor.

En hızlı büyüyenler listesinin ilk beş sıralamasında Türkiye’den iki, Rusya, Danimarka ve İngiltere’den birer e-ticaret sitesi bulunuyor. 

Avrupa’nın en hızlı büyüyen 5 e-ticaret sitesi

FİRMA     ÜLKE    FAALİYET KATEGORİSİ    2014 Büyümesi
Morhipo    Türkiye    Moda ve Aksesuar       116.7%
Wikimart   Rusya    Mass Merchant             111.5%
Elgiganten Danimarka    Elektronik               100.0%
Claire's     İngiltere    Moda ve Aksesuar       99.8%
Hepsiburada.com Türkiye    Mass Merchant   90.1%

Morhipo.com kurulduğu 2011’den bugüne geçen 4 yılda cirosunu tam 14 kat artırdı. 2015 yılında imza attığı “Kapıda Ödeme”ve “Tıkla-Gel” gibi yenilikçi ve öncü adımları sayesinde Morhipo.com 2015’te de %70 oranında büyümeyi planlıyor. 

Doğu Avrupa ve Türkiye dikkat çekiyor

Europe500 raporunda Avrupa e-ticaret pazarı, büyüklük açısından Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Rapora göre e-ticaret sektörü 2014’te %16 büyürken, rapordaki 500 e-ticaret sitesinin toplam satış hacminin ise 141,5 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. 
İngiltere, Almanya ve Fransa’dan köklü e-ticaret sitelerinin de bulunduğu araştırmada Doğu Avrupa ve Türkiye’deki e-ticaret sitelerinin tüm Avrupa’ya kıyasla benzerlerinden daha başarılı olduğu dikkat çekiyor. 

Raporda gelişmiş global perakendecilerin özellikle Türkiye ve Rusya başta olmak üzere, Akdeniz ve Doğu Avrupa pazarına dikkat etmesi tavsiye ediliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde