Boyner'den piyasalar için ilginç benzetme

Boyner'den piyasalar için ilginç benzetme

Boyner Holding Başkanı Cem Boyner, Hopi’nin yakaladığı başarıyı paylaşırken, “İşin tadı tuzu yoksa müşteri alışverişi kesiyor” dedi.

Boyner'den piyasalar için ilginç benzetme
16px
24px
03.06.2016 07:53
ABONE OLgoogle
Boyner Grup Başkanı Cem Boyner, eşi Boyner Grup Başkan Yardımcısı Ümit Boyner ve Hopi Genel Müdürü Onur Erbay ile birlikte kısa sürede yakalanan bu başarıyı düzenlenen basın sohbet toplantısında paylaştı.

AVRUPA VE ABD'DEN TEKLİF VAR

“Hopi piyasaya çıkalı tam 1 yıl 37 gün oldu” diyerek sözlerine başlayan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cem Boyner şöyle konuştu:

“Yaklaşık 40 yıldır müşteri ilişkisi biriktiriyoruz. Şu anda bire bir tanıdığımız 16 milyon müşterimiz var. Kimisi 20-25 yıllık hikayeye sahip. Bizim için en önemli varlık onlarla olan ilişkimiz. Müşterilerimizle olan bağımızı ilmek ilmek işliyoruz. Mobilden markalara erişim 2 yıl önce yüzde 20 olurken nisan itibarıyla yüzde 50'ye yükseldi. En çok alışveriş yapan müşterilerimizi takip ediyoruz.”

Boyner, ekibiyle birlikte Hopi'nin kısa sürede yakaladığı başarıyı paylaşırken, perakendenin yeni icadı için ABD ve Avrupa'dan teklifler geldiğini de söyledi. Hopi'yi yurtdışına açmanın da planları arasında yer aldığını belirten Cem Boyner, “Yurtdışında Hopi'yle ilgilenenler dünyanın 1.5-2 yıl önünde gittiğimizi söylüyorlar. Elimizdeki bu değeri, Türkiye'nin mobil icadı olarak yurtdışına açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

PİYASALAR İÇİN İLGİNÇ BENZETME

Boyner'e ayaküstü sohbetimizde ‘işler nasıl' diye sorduk. Bunu ilginç benzetme ile cevapladı: “Bir insan düşünün, bir bacağı dondurucuda, diğeri kaynar suyun içinde. Üst tarafı normal görüntü çiziyor. Yani bir tarafı donuyor, bir tarafı haşlanıyor. Kolundan ateşi ölçülüyor, ateş 37 derece normal çıkıyor. Ne tarafından tutarsanız.. Türkiye'nin durumu böyle. Piyasada da pozisyon böyle.”

Boyner'in bu sözleri, aslında işlere ne taraftan baktığınızla ilgili bir durumun ifadesiydi. Son dönemde insanların terör vb. endişeler yüzünden sokağa çıkmaya çekindiğini, mağazalara,  alışveriş merkezlerine daha seyrek gittiklerini hatırlatarak, “insanlar alışveriş için internete mi yöneldi” diye sorduk. Boyner'in cevabı netti: “Hayır, işin, tadı tuzu yoksa müşteri alışverişi kesiyor. Moraller iyiyse her şekilde (mağazadan-internetten) alışveriş yapıyor, para harcıyor.”

ARADIKLARI ARKA BAHÇEDE BULUNDU

CEM Boyner, Türkiye'de inovasyonun sıçrayarak gelişmesi gerektiğine dikkat çekti. Boyner şunları söyledi: “Biz de Hopi ile Türkiye'nin bu alanda fark yaratmasını sağlamayı hedefliyoruz. Hopi'ye yeni uygulamalar eklerken ve geliştirmeler yaparken pek çok teknolojiyi nereden alırız diye dünyanın en büyük 5-6 şirketiyle görüştük. En iyi ‘görüntü tanıma' teknolojisini Silikon Vadisi'nde ararken arka bahçemizde bulduk. Biz de Maslak'tayız. İTÜ'de pırıl pırıl 3 genç aslında aradığımız her şeyi yapmış. Daha ucuz diye değil, daha iyi diye aldık. Tüm şirketlerin sırtını bilgi ve inovasyona yaslaması, bilgiye yatırım gerekiyor.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde