Boyner: İnterneti baş belası olarak görüyorduk

Boyner: İnterneti baş belası olarak görüyorduk

Cem Boyner 2010 yılına kadar interneti mağazalarına karşı bir baş belası olarak gördüklerini söyledi.

Boyner: İnterneti baş belası olarak görüyorduk
16px
24px
14.04.2014 15:39
ABONE OLgoogle
CEO Club toplantıları kapsamında, Türkiye iş dünyasının liderleri bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner 2010 yılına kadar interneti mağazalarına karşı bir baş belası olarak gördüklerini, bütün politikalarını internete karşı kendilerini korumak üzere kurduklarını aktardı. Boyner, "Sonra 2010 yılında grubumuzun gençleri galip geldi, ikna oldum. 'İnternet herhangi bir yeni perakende formatı, neden o formatta da biz olmayalım' diyerek, internete yatırım yapmaya karar verdik" dedi.

Çok ciddiye alarak internete yatırım yaptıklarını dile getiren Boyner, şu an markalarının cirosunun yaklaşık yüzde 2'sinin internet olduğunu, 3 yıllık Morhipo markası ile gruplarının satışlarının yüzde 7'ye yakınının internetten geldiği bilgisini paylaştı.

Boyner, 5 yıl içinde bu oranının yüzde 30'a gideceği öngörüsünde bulunarak, "Oradan nereye gider derseniz, hiç bir fikrim yok. 5 sene sonra dünyanın bildiğimiz gibi bir dünya olmayacağını varsayarak ondan sonrası için yapılacak bütün planların hava civa olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İnternetin kendileri için etkilerinden bahseden Boyner, şunları kaydetti:

"Mağazacılık konusunda yatırımlarımızı çok ciddi gözden geçiriyoruz. Normalde mağazalarımız 2-2,5 yılda olgunluk, kar üretme noktasına gelir. İnternette bu 4-5 yıl. Çok daha uzun müddet yatırım yapmak gerekiyor. Bütün bunlara rağmen 2013 yılına kadar ortalama her yıl haftada 1-1,2 mağaza açardık, bu rakamı yarıya indirdik. Mağaza açma hızımız yakında yıllık hızımızın üçte birine iner ama nasıl iner derseniz, daha az mağaza açmakla birlikte çok daha büyük mağazalar açma politikamız var. İnternet artık hayatımızın çok önemli bir gerçeği."

Şu an için internet siparişlerinin yüzde 30-34'lük kısmını mobil cihazlardan aldıkları bilgisini veren Boyner, "2 sene evvel bu sıfırdı. 2 sene önce, cumartesi-pazar ve tatillerde internetten sipariş alamazdık, şimdi artık tatilde, plajda her yerde mobilden sipariş verdikleri için bütün paradigma değişti. Son 1,5-2 yılda olan bu... Dolayısıyla 1-1,5 sene sonra ne olur hiç bir fikrim yok, bu konuda günübirlik yaşadığımızı söylemem lazım" diye konuştu. 

Boyner, müşteri şikayetlerine dönüş ve bunun çözümü konusunda arkadaşının başına gelen bir olayı anlatarak, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yazılan bir şikayetin ya da talebin, geri dönüşünün çok daha hızlı olduğunu, bunun hem tüketici hem de şirket için fayda sağladığını da sözlerine ekledi.

 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde