Boyner Holding'den flaş kararlar...

Boyner Holding'den flaş kararlar...

Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. (Boyner Perakende) Yönetim Kurulu, Boyner Perakende’nin sürdürülebilir büyümesini desteklemek ve sermaye yapısının güçlendirmek amacıyla aldığı kararları açıkladı. 

Boyner Holding'den flaş kararlar...
16px
24px
08.02.2017 18:07
ABONE OLgoogle

Boyner Perakende’nin 57.7 MilyonTL olan çıkarılmış sermayesi, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak üzere, %346,62 oranında artırılarak 257.7 Milyon TL’ye çıkarılacak. Mevcut ortakların yeni pay alma haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmazken yeni paylar nominal değer üzerinden kullandırılacak. 

Kurumsal yönetimi güçlendirmek için İcra Komitesi kuruluyor 

Boyner Perakende ayrıca Yönetim Kurulundaki icracı üye sayısının azaltılarak Yönetim Kuruluna bağlı olarak çalışacak bir İcra Komitesi kurulmasına da karar verdi. Komite’nin Başkanlığına Cem Boyner atandı.

Cem Boyner, Boyner Perakende, Boyner Holding ve Grup şirketlerindeki diğer görevlerine de devam ediyor. 
Boyner Holding yönetim kontrol değişikliği olmayacak oranda hisse satacak 

Boyner kaç yüz milyon dolar sendikasyon kredisi aldı?

Boyner Holding Yönetim Kurulu da bağlı ortaklığı Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’nin finansal ve kurumsal yönetim yapısının güçlendirilmesi için aldığı kararları açıkladı. 

Boyner Holding, Boyner Perakende tarafından açıklanan bedelli sermaye artırımına katılacak. Boyner Holding ayrıca, Boyner Perakende’deki mevcut paylarından en fazla %12,0’sine kadar olan kısmının, Boyner Perakende’de mevcutta %30,7 oranında ortağı Mayhoola For Investments LLC de dahil olmak üzere, kurumsal  yatırımcılara, karşılıklı mutabakata varılacak fiyat üzerinden satışı için görüşmelere başlanmasına karar verdi. Bu hisse satışı Boyner Perakende’de yönetim kontrolü değişikliği meydana getirmeyecek.

Yönetim Kurulunda ortak temsil 

Yönetim kontrolü değişmemekle birlikte ortaklık yapısında yaşanacak kısmi değişim nedeniyle 2015 yılında Mayhoola For Investments ile Boyner Holding arasında imzalanan Ortaklık Sözleşmesi’nin (Shareholders’ Agreement) değiştirilmesine karar verildi.

Bu karar kapsamında, Boyner Perakende’de Mayhoola For Investments tarafından atanan yönetim kurulu üyesi 1’den 3’e çıkarılacak. 3’ü bağımsız üye olmak üzere 9 kişiden oluşan Boyner Perakende Yönetim Kurulunda Boyner Holding ve Mayhoola For Investments 3’er üyeyle eşit oranda temsil edilecek.

Alınan kararlar kapsamında ayrıca Boyner Perakende’nin Boyner Holding’den olan alacaklarının tamamı Mart ayı sonuna kadar nakden  ödenerek kapatılacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde