Böyle sıfırlama görülmedi: Şüpheli: 209 Sanık: SIFIR

Böyle sıfırlama görülmedi: Şüpheli: 209 Sanık: SIFIR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye’yi sarsan “büyük rüşvet” operasyonunda bir tane bile şüpheli bulamadı.

Böyle sıfırlama görülmedi: Şüpheli: 209 Sanık: SIFIR
16px
24px
20.10.2014 10:18
ABONE OLgoogle
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye’yi sarsan “büyük rüşvet” operasyonunda bir tane bile şüpheli bulamadı. 17 Aralık, 25 Aralık ve TOKİ dosyalarını kapatan başsavcılık, 3 soruşturmada toplam 209 şüpheliden biri hakkında bile “delile” ulaşamadı. 17 Aralık ve TOKİ dosyalarında takipsizlik kararlarını savcı Aydıner verirken, 25 Aralık dosyasını 3 savcı kapattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye’nin gündemini sarsan “Büyük Rüşvet” operasyonunda ilginç  bir rekora imza attı. Yolsuzluk soruşturmaları, “17 Aralık, 25 Aralık ve TOKİ dosyalarına takipsizlik” kararıyla kapatılırken başsavcılık 3 soruşturmada toplam 209 şüpheliden birinde bile “delile” ulaşamadı. 17 Aralık ve TOKİ dosyalarında takipsizlik kararlarını aynı Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner verirken, 25 Aralık dosyasındaki karara 3 savcı imza attı.

Kısacası 4 savcı, 209 şüphelinin yer aldığı 3 soruşturmada da tek bir isimle ilgili bile kovuşturmaya gerek görmedi.

İlk önce TOKİ kapandı

AKP’li bakan ve çocuklarının karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili ilk takipsizlik kararı TOKİ dosyasında verildi. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da arasında bulunduğu 60 kişi hakkındaki takipsizlik kararı 2 Mayıs 2014 tarihinde verildi. Böylece TOKİ dosyası kapatıldı.

Takipsizlik kararına imza atan Savcı Ekrem Aydıner, şüphelilere yönelik suçlamalara “varsayım” diyerek soruşturmayı başlatan savcıları suçladı. Bu kez 1 Eylül 2014 tarihinde ikinci önemli dosya; 25 Aralık’ın üzeri örtüldü. 96 şüpheli arasında dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da vardı.

Cumhuriyet savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğan imzalı takipsizlik kararında soruşturma dosyasını hazırlayanlar “hükümete darbe girişimi” ile suçlandı. Ve son olarak 17 Aralık dosyası kapatıldı. 17 Ekim 2014 tarihli takipsizlik kararının altında TOKİ dosyasını kapatan savcı Aydıner’in imzası vardı.

Aydıner, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Ekonomi Bakanı  Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan ile işadamı Rıza Sarraf’ın da aralarında olduğu 53 şüphelinin bir tanesi için bile “delil bulamadı, örgüte ulaşamadı”...
Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde