Böyle buyurdu Topçu başkan

Böyle buyurdu Topçu başkan

Hükümetin, ABD’li Twitter’in uygulamasını istediği hukuki ve mali kurallara, devletin kendi şirketleri hiç uymuyor

Böyle buyurdu Topçu başkan
16px
24px
16.04.2014 09:15
ABONE OLgoogle
İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’in uçaktan indirilmesiyle ilgili Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’dan bir açıklama geldi. Bir televizyon programına konuk olan Topçu, THY uçağının 3 saate yakın bir süre rötar yapmasına neden olan krizi anlatarak, Çetin’in daha önce de benzer olaylara neden olduğunu belirtti ve “Kendisine bilet satmamayı düşünüyoruz” dedi.
 
Yolcuların mağdur olmasını istemediklerini söyleyen Topçu, milletvekili Çetin’in THY’de eskiden yürürlükte olan bir yönetmeliği istismar ettiğini öne sürerek “Bu yönetmeliğe göre, ekonomi sınıfından bilet alan milletvekili ve üst düzey bürokratlar otomatik olarak bir üst sınıfa geçirilirdi. Yani ‘business class’a geçirilirdi. Ancak THY’nin özel bir şirket olmasıyla 2006 yılında bunun dayanağı kalmadı. Ama biz milletvekillerimizin mağdur olmaması adına bu geleneği devam ettirme kararı aldık. Şu anda bunun hiçbir yasal dayanağı yok. Bu arkadaşımız da istediği gazeteyi bulamayınca bunu bir reklam ve siyasi bir gösteri haline getirdi. Bütün uyarılara rağmen bu huyundan vazgeçmedi.” diye konuştu.
 
“GEREKİRSE BİLET SATMAYACAĞIZ”


Milletvekili Topçu’nun uçuş güvenliğini de tehlikeye attığını iddia eden Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “En son 2 gün önce Şikago uçağımız 2 saat 45 dakikaya yakın rötar yapmış. Bütün raporlara baktım, bu rötar arkadaşımızın ekonomi sınıfından bilet alıp ‘business’ta oturma ısrarından kaynaklanıyor. Bunun üzerine kaptan pilot polisten yolcunun indirilmesini talep etti. Biliyorsunuz kaptan pilot eğer bir yolcuyu uçurmak istemezse o yolcunun uçaktan inmesi gerekiyor. Buna da direnerek uçaktaki 250’ye yakın yolcunun ABD’deki bağlantılarını felç etti, çok büyük bir zarar meydana geldi. Türk Hava Yolları olarak biz hukuk çerçevesi içinde bunu, bir daha yolcularımıza yaşatmak istemiyoruz. Gerekirse, bu arkadaşımızın Türk Hava Yolları’nda uçmaması için, bilet satmamayı düşünüyoruz. Çünkü bu ortamda bütün uçaklarımızda olay çıkartan yolcu, istenmeyen yolcudur. Türkiye’de bu tip bir vaka ile ilk defa karşılaşıyoruz. Hele bir milletvekili ciddiyetinde olan bir arkadaşımız ekonomi sınıfında uçmak istemiyorsa onu kontuarda halletmesi gerekiyor, uçak içinde başka yolcuyu mağdur ederek değil”
 
“MESELE AK PARTİ’DEN İSTİFA ETMESİ DEĞİL”


Topçu, milletvekili Muhammed Çetin’in Gülen Cemaati’ne yakınlığı nedeniyle böyle bir uygulamayla karşılaştığı iddialarına da “Aynı uçakta AK Parti’den istifa etmiş 3 milletvekili arkadaşımızı upgrade yaptık ve Amerika’ya gittiler. Biz bunlara hangi partideydiniz, istifa ettiniz diye sormuyorduk.” sözleriyle yanıt verdi.
 
THY yolcu sayısını yüzde 20 artırdı

Türk Hava Yolları (THY) , yolcu sayısının ilk çeyrekte yüzde 20.2 artışla 12 milyona ulaştığını açıkladı. Şirketten KAP’a gönderilen açıklamaya göre, yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 27.9, dış hatlarda yüzde 15.1 olarak gerçekleşti.
 
Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı ve dıştan dışa transfer yolcu sayılarında da sırasıyla yüzde 16.9 ve yüzde 26.8 artış sağlandı.  THY’nin yolcu doluluk oranı aynı dönemde 0.3 puan düşüşle yüzde 77.7 olarak gerçekleşti.  Toplam arz edilen koltuk Km (AKK), yüzde 21.5 artarak 30.4 milyara ulaşırken, AKK artışı iç hat uçuşlarda yüzde 34.1, dış hat uçuşlarda yüzde 19.7 oldu.  Ücretli Yolcu Km (ÜYK), yüzde 21 artarak 23.6 milyara ulaştı. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda yüzde 35, dış hat uçuşlarda yüzde 19.1 olarak gerçekleşti. Konma Sayısı, yüzde 20.7 artışla 93 bin 979 adede yükseldi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde