Boydaklar TUSKON'u bıraktı: Biz cemaatçi değiliz

Boydaklar TUSKON'u bıraktı: Biz cemaatçi değiliz

TUSKON'a polis baskınının ardından konfederasyona üye Boydaklar üyelikten çekildi

Boydaklar TUSKON'u bıraktı: Biz cemaatçi değiliz
16px
24px
08.11.2015 09:13
ABONE OLgoogle
İsmi Gülen cemaati ile birlikte anılan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan ‘holding adına’ açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı da olan Mustafa Boydak, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) ‘terör  örgütüne finansmak sağlamak’ iddiasıyla düzenlenen baskının ardından dernekle ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Mustafa Boydak, “Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

YÖNETİM ADINA AÇIKLIYORUM

“Artık sizlere ve kamuoyuna yönetimimizin görevlendirmesiyle Boydak Grubu adına da paylaşımlarda bulunmaya başlıyorum. Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Boydak Holding ve bağlı şirketlerin tamamı T.C. devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır. Devletimizin ve Hükümetlerin destekleriyle bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı tempoda  azim ve kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Tüm mensuplarımız ve yöneticilerimiz grubumuzun kurumsal duruşuna saygı duymakta, vargücü ile başarıya endeksli herkes çalışmaya devam ediyor. 

HAKKINDA TEREDDÜT OLUŞAN STK’LAR

Çeşitli STK larda şirketlerimiz adına görev alan arkadaşlarımız ilgili kurumlardaki konumlarını gözden geçirmiş olup eksiklerini tamamladılar. Kamuoyunda soru işareti oluşan  STK lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir. Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler ismimizi herhangi bir camia cemaat vs ile anmamalıdır. Kurumsal ilkelerimize saygı bekliyoruz.”

CEO’SU PARALEL YAPI OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

17 Eylül günü Kayseri’de düzenlenen ‘Paralel devlet yapılanması’ soruşturmasında 7 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyesi de olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bu soruşturma kapsamında, ifadesine başvurulduğu açıklanmıştı.

TÜRKİYE’NİN DEV ŞİRKETLERİNDEN

Yaklaşık 14 bin çalışanı bulunan Boydak Holding, 2014 yılında 6.5 milyar TL ciroya ulaşmıştı. Türkiye’nin en büyük mobilya üretim ve ihracat grubu olarak bilinen Boydak Holding bu yıl 7.2 milyar lira ciro hedefliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde