Boydak kardeşlerin dava dosyası ayrıldı

Boydak kardeşlerin dava dosyası ayrıldı

FETÖ'ye finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirkette usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle eski Boydak Holding ve Kaynak Holding yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 135 sanık yarın Silivri'de hakim karşısına çıkacak.

Boydak kardeşlerin dava dosyası ayrıldı
16px
24px
15.10.2017 14:41
ABONE OLgoogle

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle haklarında iddianame hazırlanan Boydak Holding ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanık yarın Silivri'de hakim karşısına çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İsmet Bozkurt tarafından FETÖ'nün himmet ve finansman ayağına yönelik Tuna Shopping, Yumurcak TV, Metropol Lisans, Merkür Ev Aletleri, Nil Su Arıtma (water life) firmalarını barındıran Dünya Pazarlama AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 121 sayfalık iddianame, İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Mahkeme heyeti hazırladığı tensip zabtında, aralarında eski Boydak Holding yöneticileri Memduh Boydak, Bekir Boydak ve Mahmut Sami Boydak'ın da bulunduğu 40'ı tutuklu 137 sanık hakkındaki davanın duruşmasının 16, 17, 18 ve 19 Ekim'de Silivri cezaevinin karşısında yer alan duruşma salonunda görülmesine karar verdi.

Memduh ve Bekir Boydak dosyası ayrıldı

Mahkeme heyeti, celse arasında sanıklar Memduh Boydak ve Bekir Boydak hakkındaki dosyanın, aynı sanıklar yönünden Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ile birleştirilmesine karar verdi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de birleştirme konusunda muvafakat vermesi üzerine sanıklar Memduh ve Bekir Boydak'ın dosyaları Kayseri'ye gönderildiği ortaya çıktı.

İddianameden

İddianamede, terör örgütünün teşebbüs aşamasında kalan ve başarısızlıkla sonuçlanan eylemleriyle ilgili soruşturmalar yapıldığı ve bu soruşturmalarda, örgütün yapısı, işleyişi hakkında önemli bilgilere ulaşıldığı aktarılarak, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sistemine, FETÖ/PDY'ye ait firmalardan olan Dünya Pazarlama (Samanyolu Pazarlama) ile ilgili birçok ihbarda bulunulduğu vurgulandı.

İddianamede, söz konusu ihbarlarda, "Fetullahçı yapıya ait firma ürünlerinin faturasız olarak satıldığı, tahsilatçılar aracılığıyla satılan bu ürünlerin paralarının müşterilerden toplanarak bölge sorumlularının Bank Asya'daki şahsi hesaplarına yatırıldığı, bölge sorumlularınca yatırılan paraların İstanbul merkezde bulunan Dünya Pazarlama'ya bağlı şirketlerin hesapları ve yönetici kadrosundaki kişilerin şahsi hesaplarına yatırıldığı, bu şekilde İstanbul'a gelen paraların parçalara bölünerek örgütün üst düzey yöneticileri ve üyelerinin hesaplarına yatırıldığı, bu kimselerde toplanan paraların bir kısmının yurt içindeki FETÖ/PDY'e ait firma ve kurumlara aktarıldığı, bir kısmının ise yurt dışındaki FETÖ/PDY kurumlarına aktarıldığı, söz konusu firmada bu şekilde faturasız mal satımı ve bedelinin örgüt kurumlarına aktarılması dışında firmanın bölge sorumluları aracılığıyla himmet, kurban, burs, kitap vs. satma adı altında para toplama faaliyetinde bulunulduğu ve bu şekilde toplanan paraların da FETÖ kurumlarına aktarıldığı" şeklindeki bilgilerinin yer alması üzerine soruşturma başlatıldığı dile getirildi.

Dünya Pazarlama AŞ'nin, hür müteşebbisler tarafından serbest piyasa ekonomisi koşulları içerisinde salt ticari kar sağlamak amacıyla kurulan bir şirket olmadığı anlatılan iddianamede, bu şirketin ticaret hayatında kendi stratejisi doğrultusunda örgütlenen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün organizasyonu neticesinde kurulduğu ve bu gizli organizasyon doğrultusunda varlığını sürdürdüğünün açıkça ortaya çıktığı kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde