Boydak'a şok: HES Kablo'ya da kayyım atandı

Boydak'a şok: HES Kablo'ya da kayyım atandı

HES Kablo FETÖ operasyonu kapsamında TMSF'ye devredildi

Boydak'a şok: HES Kablo'ya da kayyım atandı
16px
24px
11.10.2016 13:56
ABONE OLgoogle

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, HES Kablo şirketi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında HES Kablo, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye devredildi.

Boydak'ın ismi değişecek mi? Yeni başkandan flaş açıklamalar

İSO 500 Listesi'nde 69. sırada yer alan HES Kablo, en son 1.2 milyar TL'lik ciro elde etmişti.

HES Kablo (Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.) 1974'ten beri enerji kabloları üretimi yapıyor.

Boydak Holding'e bağlı 41 şirket satılacak

120 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan şirket, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 69. sıradan girmişti.

Boydak'a şok: HES Kablo PES etmek üzere

HES Kablo ürünleri, Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde 132 ülkeye satılıyor.

MUSTAFA BOYDAK SIKINTILARINI DİLE GETİRMİŞTİ

Musstafa Boydak geçtiğimiz günlerde Dünya Gazetesi'nden Osman Arolat'a yazdığı mailde yaşadıkalrını sıkıntıları dile getirmişti. İşte o yazı...

Mustafa Boydak’ın e-postasında anlattıkları

Mustafa Boydak, Boydak Holding’in FETÖ soruşturması kapsamında yer almayan HES Kablo Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaşadıkları zorlukları içeren bir e-posta gönderdi. Söz ettiği zorlukları sadece kendilerinin yaşamadığını, yüzlerce firmanın da benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Boydak, “Anladığım kadarıyla, kamuda özel işleme tabi şirketler listesi oluşturulmuş durumda. Bu şirketlerin talepleri ya bekletilmekte ya da olumsuz görüşler verilerek talep edilen işlem yapılmamaktadır. Yargılandığımız dosyalarda yönetimi bizde kalan firmalamızla ilgili en ufak bir iddia olsa bağımsız yargımız bu şirketlerimizle ilgili tasarrufta bulunurdu. Bundan dolayı biz yargımıza teşekkür ediyoruz” diyor. Mustafa Boydak, Boydak Holding şirketlerinde tutuklu bulunan hissedarların yüzde 37 payları olduğunu ve bu şirketlerin TMSF yönetimine devredildiğini, bu konunun da 1 Kasım’da mahkemesinin yapılacağını belirtiyor. İSO 500’ün 57. sırasında yer alan HES Kablo ve bazı küçük şirketlerinde tutuklu kişilerin hisseleri çok küçük olduğu için yönetiminin kendisinde olduğunu belirterek yaşadığı sıkıntıların bir bölümünü şöyle sıralıyor:

• Yönetim kurulu üyelik değişimi talebimiz Ticaret Sicili biriminde bir aydır bekletiliyor. Tescil işlemleri yapılmıyor. Sebebini sorduğumuzda yazılı yanıt verilmiyor.

• Maliye Bakanlığı; Kayseri Vergi Dairesi Müdürlüğü, geçmişte sürekli uyguladığımız vergi mahsup işlemlerimizi kabul etmiyor. Bir taraftan 4 milyon lira civarında bekleyen mahsup talebimiz varken, mevcut vergileri mükerrer ödeyerek finansal darboğaza gidiyoruz. 120 milyon dolar ihracat yapan bir firma olarak mahsup yapamazsak ciddi finansal sıkıntıya düşeceğiz, hatta ihracat yapamayacak hale geleceğiz. Tüm mükelleflerin tabii hakkı olan bir uygulamadan maalesef yararlanamıyoruz. Kayseri’nin en önemli ihracatçılarından biri olan firmamız, tüm kamu kurumları ile uzun yıllara dayanan iş birliği anlayışı içinde çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.

• Ekonomi Bakanlığımız; ihracatımızla ilgili en önemli bakanlığımızdır. Dahilde işleme kapsamında düzenlenen belgeler firmalarımızca bu bakanlığımıza verilmektedir. Geçmişte HES Kablo olarak rahat bir şekilde çözüme ulaştığımız DİR belgelerini alamıyoruz. Müracaatımız olumsuz değerlendiriliyor. İhracat taahhüdü ile talep ettiğimiz hammaddeler için ithalat izinleri de verilmiyor. Geçmiş belgelerimizde tahsis edilen hammadde kullanımlarına dahi müsade edilmiyor. Ekonomi Bakanlığı’ndan, bizim ve bizim gibi firmaların bu sorunu ile ilgili çözüm taleplerini ele alarak, eskiden olduğu gibi destek vermesini beklemekteyiz.

• Eximbank ile uzun yıllara dayanan, iyi ilişkileri olan ve bugüne kadar hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığımız, yöneticileri ile her zaman saygın ilişkiler tahsis etmemize karşın, bankamızdan bugünlerde yaptığımız müracaatlarımıza olumlu yanıt alamamaktayız. Kaldı ki geçmişten gelen kredilerimizi ciddi oranda kapattık ve limitlerimiz müsait durumdadır.

Boydak’ın e-postasını okuyunca, “suçun şahsiliğinin” bireyler için olduğu kadar firmalar içinde geçerli bir hukuki kuralı olmalı. Ekonomi yönetiminin, bu bürokratik engellerin aşılabilmesi için açıklama yapmaları, Boydak’ın sözünü ettiği yüzlerce firmanın önündeki engellerin kalkmasına imkan verecektir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde