Boydak: Komşusu açken tok yatan bizden değildir

Boydak: Komşusu açken tok yatan bizden değildir

Boydak Holding ve Türk Kızılayı işbirliğiyle hayata geçirilen Mustafa ve Müjgan Boydak Aşevi, İstanbul’un Pendik ilçesinde hizmete açıldı. Aşevinin günde 250 kişinin yemek ihtiyacını karşılaması hedefleniyor

Boydak: Komşusu açken tok yatan bizden değildir
16px
24px
20.11.2014 11:55
ABONE OLgoogle
Boydak Holding ve Türk Kızılayı işbirliğiyle hayata geçirilen Mustafa ve Müjgan Boydak Aşevi, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı Kaynarca Şubesi Başkanı Eşref Şeneroğlu, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak’ın katılımıyla 19 Kasım’da Pendik’te hizmete açıldı.

Mustafa Boydak: “Halkımız yardımlaşmayı sever”

Boydak Holding’in kurumsal sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde hayata geçirilen aşevinin açılışında konuşan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, “Türk Kızılayı ile hayata geçirdiğimiz bu güzel ve anlamlı projeden dolayı mutluluk duyuyoruz. Herkesin bildiği gibi hem dinimiz hem de Türk halkı yardımlaşmayı sever. Unutmayalım ki  ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’. Biz de aşevi için girişimde bulunurken bu bilinçle hareket ettik. Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm yardımları toplumsal barış için yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Aşevine hem eşim Müjgan Hanım’ın hem de benim adımın verilmiş olması bizi ayrıca gururlandırdı” dedi.

Boydak: “Günlük 250 kişinin beslenme ihtiyacını karşılayacak”

Aşevinin içeriği hakkında da bilgiler veren Mustafa Boydak, sözlerine şöyle devam etti:

“Türk Kızılayı’nın fizibilite çalışmalarıyla İstanbul Pendik Kaynarca’da yaklaşık 1.5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz aşevi günde 250 kişinin yemek ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca 250 kişiyi aile olarak düşünmek gerekiyor. Buradan bir kişiye sağlanan yemek bir evin günlük beslenmesini karşılayacak şekilde sunuluyor. Sabah çorba dağıtımı yapacak olan aşevimiz, öğlen ise üç çeşit yemek servis edecek. Tüm bunlara ilaveten aşevimiz doğal afet anında 10 bin kişiye yemek hizmeti verebilecek kapasitede yapıldı. Boydak Holding olarak toplumumuza küçük bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Grup olarak ülkemizden kazandığımızı yine ülkemize yatırmaya devam ediyoruz. Bize bu fırsatı sağladığı için Türk Kızılayı’na şükranlarımızı sunarız.”

Akar: “Gelecekte de pek çok güzel ve hayır dolu işe imza atacağımıza inanıyorum”

Açılışta konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da Kızılay olarak yardıma muhtaç kim varsa Kızılay’ın da orada olduğunu belirterek, “Boydak ailesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz aşevi Boydaklarla ne ilk ne de son işimiz. Gelecekte de pek çok güzel ve hayır dolu işe imza atacağımıza inanıyorum. Boydak ailesi bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu aşevini hayata geçirdi ve Pendiklilere emanet etti. Ülke olarak yaşadığımız her sıkıntıda Boydak ailesinin yanımızda olduğunu biliyor ve bugünkü açılış özelinde Pendikliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış sonunda Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, aşevinin yapımında emeği geçen Boydak Holding adına teşekkür plaketini Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak’a takdim etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde