Boydak Holding yöneticileri nöbetçi mahkemeye sevk edildi

Boydak Holding yöneticileri nöbetçi mahkemeye sevk edildi

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'ın da bulunduğu 5 kişi, mahkemeye gönderildi.

Boydak Holding yöneticileri nöbetçi mahkemeye sevk edildi
16px
24px
31.07.2016 15:54
ABONE OLgoogle
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce gözaltına alınan aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'ın da bulunduğu 5 kişi, mahkemeye gönderildi.

FETÖ örgütüne üye olmak ve mali finans sağlamakla suçlanan Boydak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak , Bekir ve İlyas Boydak ile şirketin insan kaynakları yöneticisi Halit Bayhan, Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi’nde ifadeleri alındıktan sonra öğle saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli tabipliğe elleri kelepçeli olarak, geniş güvenlik önlemleri altında ayrı ekip otomobilleriyle getirildi.

Buradaki sağlık muayeneleri 15 dakika süren Mustafa, Şükrü, Bekir ve İlyas Boydak ile Halit Bayhan, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılmak üzere Adliyeye götürüldü.

 Şüpheliler mahkemeye götürülürken, hastane önünde bir kişi “Bunlar, Kayseri’nin babası. 15 bin kişiye iş veriyor” diye bağırdı.


Mustafa Boydak ile holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak, Bekir Boydak ve Halit Bayhan adliyeye sevk edildi

Çevrede bulunan diğer kişilerin tepki vermesi üzerine, bu kişi Adli Tabipliğin önünden uzaklaştı. Holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan, İstanbul’daki Nişantası Amerikan Hastanesi’nde geçirdiği mide ameliyatı sonrası tedavisi süren Hacı Boydak’ın ifadesinin talimatla alınacağı belirtildi.

Cumhuriyet Savcısının vereceği karara göre Hacı Boydak’ın mahkemeye sevk edilip, edilmeyeceğine karar verilecek.

Boydak ailesinden halen eski CEO Memduh Boydak ile Aliye Boydak Ankara ve Kayseri’de tutuklu bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde