Boydak Ailesi'ni gururlandıran tablo

Boydak Ailesi'ni gururlandıran tablo

Boydak Ailesi, 2014’te ödediği 11 milyon 738 bin lirayla, Kayseri’de 100 kişinin ödediği toplam 37 milyon 438 bin liralık Gelir Vergisi’nin yüzde 31’ini tek başına karşılayarak yine birinciliği kimseye kaptırmadı.

Boydak Ailesi'ni gururlandıran tablo
16px
24px
04.08.2015 11:44
ABONE OLgoogle
Kayseri'de 2014 vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmeni 1 milyon 763 bin 500 TL ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak oldu. Boydak ailesinden 6 isim, Kayseri'nin gelir vergisi sıralamasında ilk 6 sırada yer aldı.

Konu hakkında açıklama yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Kayseri'de 2014 yılı vergilendirme döneminde şahsım 1 milyon 763 bin 500 TL vergi ödemek sureti ile birinci durumda görünmekteyim. Listenin ilk 6 sırasında Boydak ailesinin mensupları var. Ben tüm mükelleflerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Kayseri'de en çok vergi ödeyen kişi olarak gurur duyduğunu ifade eden Başkan Boydak, "Vergi ödemede mütevazilik olmaz. Bu bizim vatan borcumuz. Türk vatandaşları olarak milliyetçiliğimizin de en önemli göstergesidir. Eğer bir ülke kendi kaynakları ile ülkesinin gelişmesine ve vatandaşlarına hizmetlerini iyi götürebiliyorsa iyi bir ülke, yoksa bu ülkelere gelişmemiş ülke deniyor" diye konuştu.

Türk halkının son yıllarda vergi ödeme konusunda bilinçlendiğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Başkan Boydak, özellikle gelir vergisi alışkanlığının daha da artması gerektiğini, gelişmiş ülkelerde direkt vergilerin daha fazla olmasına karşın ülkemizde dolaylı vergilerin ağırlığının daha fazla olduğunu söyledi.

Kendisini arayıp tebrik eden herkese teşekkürlerini sunan Başkan Boydak, bundan sonra da kazançlarının vergilerini ödeyeceklerini, bunun yanı sıra birçok sorumluluk projelerine de ayrıca imza atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Kayseri'de gelir vergisindeki ilk 10 sıralama şöyle oldu: Mustafa Boydak, Memduh Boydak, Bekir Boydak, Şükrü Boydak, Yusuf Boydak, Hacı Boydak, Mehmet İlgü, Hakkı İlgü, Metin Mergen ve Ali Rıza Özderici.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde