Bostancı’ya 92 bin m²’lik dolgu alan

Bostancı’ya 92 bin m²’lik dolgu alan

İstanbul Kadıköy’deki Bostancı sahili yeniden planlanıyor.

Bostancı’ya 92 bin m²’lik dolgu alan
16px
24px
24.11.2016 05:31
ABONE OLgoogle

Sahile 92 bin metrekarelik ek dolgu yapılarak yeşil alan 225 bin metrekareye çıkarılacak. Ayrıca dolgu alan birçok farklı özellikte sosyal tesisler yapılacak.

İSTANBUL’un Anadolu yakasındaki Bostancı sahilini 92 bin metrekare ek dolgu yapılarak yeşil alan 225 bin metrekareye çıkarılacak. Ayrıca kıyı dolgu alanı yeniden planlanıp, içinde sosyal tesisler yapılacak. 9 Mart 2005 tarihli Kadıköy Merkez ile E-5 Otoyolu Ara Bölgesi Nazım İmar Planı’nda “Park ve Dinlenme Alanları” fonksiyonunda kalan alan “Rekreasyon alanı” olarak değişecek.

BİRÇOK DÜZENLEME VAR

Bostancı İskelesi’ne 100 metre mesafede inşa edilecek Bostancı Sahili ve Su Sporları Merkezi’ne ilişkin üst ölçekli plan tadilatı notlarında, söz konusu alanda, halkın eğlenme ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya yönelik gezinti alanları, spor alanları, seyir terasları, piknik alanları, açık otopark gibi mekan düzenlemeleri öngörülüyor. Projenin de ilçe belediyesi tarafından onaylanması şart koşuluyor.

KADIKÖY DEĞİŞECEK

Kıyı dolgu imar planı, yaklaşık 225 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, proje alanının yakın dönem dolgu alanı olduğuna dikkat çekip, şunları söyledi: “Uygulamayı İBB yapacak, Kadıköy’ün silueti değişecek. Bundan Kadıköylü vatandaşların haberi yok. Hani durak yaparken bile soracaktık. Anadolu yakasında kıyısı olan diğer ilçelere de yapılacağı söyleniyor. Kıyı büyüklüğüne göre sadece Kadıköy’de 5 bin metrekare inşaat çıkacak. Ortalama 7 bin metrekare olsa, bu toplamda 40 bin metrekareye yakın yapılaşma demek. Zaten kıyı kenarları kafe dolu.”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kendilerine henüz bir proje ulaşmadığını belirtip, “Hayata geçerse, denizin ekolojik sistemini değiştirecek. Kendi ilçemizle ilgili bir projenin dışarıdan yapılması bana doğru gelmiyor” dedi.

PROJEDE NELER VAR?

Toplam 91 metrekare büyüklüğünde 4 adet büfe
330 metrekare büyüklüğünde kumsal kafe
90 metrekarelik bisiklet evi
160 metrekare mescit
Bebek bakımı ve tuvalet
2 bin 110 metrekarelik Su Sporları Merkezi
775 metrekarelik kafeterya
1240 metrekarelik sosyal tesis

Fatma Aksu/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde