Borusan'ın 2 Milyar Doları bu çantanın içinde!

Borusan'ın 2 Milyar Doları bu çantanın içinde!

Borusan, inovasyon, ArGe ve dijitalleşmeye 5 yılda 200 milyon dolar yatırım yapacak, 2 Milyar Dolar ek ciro sağlayacak...

Borusan'ın 2 Milyar Doları bu çantanın içinde!
16px
24px
14.04.2016 13:37
ABONE OLgoogle
10. Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı’na Borusan Holding CEO’su Agah Uğur’un yanı sıra Borusan’ın üç tepe yöneticisi, Borusan Holding Strateji, İş Geliştirme ve İnovasyon Başkanı Lale Ergin, Borusan ArGe Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım ve Borusan Holding İcra Kurulu Üyesi Erkan Kafadar katıldı.

İşte Borusan'ın 2015 yılı cirosu ve karı

Borusan'ın 2015 yılı konsolide cirosunun 4,4 milyar dolar, faaliyet karının 329 milyon dolar olduğu ve bu bir yıl içerisinde başta enerji alanında olmak üzere toplam 362 milyon dolar yatırım gerçekleştirildiği açıklandı

Basın toplantısında Borusan, inovasyon, ArGe ve dijitalleşmeye 5 yılda 200 milyon dolar yatırım yapacağı açıklandı. En çok merak edilenler bu yatırımların neler olduğuydu. 

Lale Ergin: "İnovasyon projelerimiz olgunlaştığında gelir beklentimiz 2 milyar dolar"

Toplantıda Borusan Grubu’nun inovasyon projelerini tanıtmak amacı ile söz alan Borusan Holding Strateji, İş Geliştirme ve İnovasyon Başkanı Lale Ergin, yaptığı konuşmada Borusan'ın yaklaşık üç yıl önce Agah Uğur’un inisiyatifiyle inovasyon yolculuğuna çıktığını ve bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını hatırlatarak, bu süreçte ortaya çıkan 100’den fazla fikirden 31’inin şu an proje aşamasına geldiğini belirtti.

Grup şirketlerinin inovasyon departmanlarında ve kuluçka şirketlerinde şu anda 200’den fazla kişinin istihdam edildiğini ve yıllık inovasyon yatırım bütçelerinin 30 milyon dolar olduğu bilgisini veren Ergin sözlerini şöyle sürdürdü:

GELİR BEKLENTİSİ 2 MİLYAR DOLAR

“Toplam 31 yeni ürün ve iş modelinin, 11’ini bugüne kadar ticarileştirdik, 20’si üzerinde ise çalışmaya devam ediyoruz. Tüm kuluçka şirketlerimizde agresif büyüme hedeflerimiz var, her yıl çift haneli büyüme bekliyoruz. Şu an üzerinde çalıştığımız tüm bu projeler olgunlaşma dönemine geldiklerinde toplam gelir beklentimiz 2 milyar doları aşıyor.”

Lale Ergin'e toplantı sonrası projeleri sorduk, ancak açıklamayacağını söyledi. Ergin sadece, "Tüm projeler bu çantadaki laptopda gizli. Çantada çok ağır ama yinede yanımdan ayırmıyorum" karşılığını verdi. 


Lale Ergin ve Borusan Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, gazeteci Burak Karagöz'le sohbet ederken. Ergin, Louis Vuitton markalı laptop çantasını hiç kimseye vermiyor..

Dr. Murat Yıldırım: “3 yeni ArGe Merkezi kuruyoruz.”

Geçtiğimiz yıl kurulan Borusan ArGe şirketinin Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Teknoloji Geliştirme ve ArGe şirketimizin misyonu; rekabet öncesi işbirliği kültürüne sahip, yeniliğe endekslenmiş, yüksek katma değer yaratmaya aday teknolojilerin geliştirilmesidir. Bu çerçevede geçen bir yıl içinde, birçok ilki gerçekleştirdik. İlk adım olarak Teknoloji Yetenek ve Yetkinlik Analizlerini tamamladık. Grupta 3 yeni ArGe Merkezi’nin kuruluşu için düğmeye bastık: bunlardan birincisi Lojistik ArGe Merkezi; ikincisi İleri Malzeme Geliştirme ArGe Merkezi ve üçüncüsü Yeni Ürün Dizayn ve Tasarım Merkezi’dir.”

İlk yıllık yapılanma sürecimiz sonucunda bugün ArGe’de 60’dan fazla çalışan sayısına ulaştık,  18 ayrı ArGe Projesi gerçekleştirdik, 3 patent başvurusu yaptık, üniversiteler ile 7 ortak projede birlikte çalıştık ve 4 Start-Up şirket ile de işbirliği yaptık.

Borusan ArGe olarak temel hedefimiz, alışılagelmiş ArGe yapılanmalarından farklı, çok daha esnek ve işbirliklerine açık bir yapılanma kurmak. Klasik Arge merkezlerinden 3 alanda farklılaşarak yapılanmamızı sürdürecegiz. Bu 3 temel farktan ilki, tüm ArGe süreçlerini katma değer yaratacak şekilde tasarlamak. İkincisi sektörlerden bağımsız ürün ve süreç geliştirme kabiliyetine sahip olmak ve son farkımız ise yatay büyüme yani üniversiteler, araştırma merkezleri, start-uplar ve hatta rakipler ile ortak hedefte birleşmek.

Erkan Kafadar: “ Dijital dönüşüm öncelikli hedefimiz”

Borusan Holding İcra Kurulu üyesi Erkan Kafadar ise hedeflerinin inovasyon ve ArGe çalışmaları ile mevcut tüm faaliyet alanlarında dijital bir dönüşüm yaratmak olduğunu söyledi. Kafadar, şöyle devam etti;

“Borusan olarak stratejik hedeflerimizi yakalamak ve kalıcı rekabet avantajı yaratabilmek amacı ile bu yıl kapsamlı bir dijital dönüşüm yolculuğuna çıkıyoruz. Tüm şirketlerimiz için dijital dönüşüm yol haritalarını çıkararak uygulamaya almaya başlayacağız. Borusan bu dönüşüm ile içeride Sanayi 4.0 unsurlarını hayata geçirmeyi ve hizmet süreçlerinde verimlilik artışını, dışarıda ise müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve yeni inovatif modeller geliştirmeyi hedefliyor.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde