Borsaları vuran kulis haberi

Borsaları vuran kulis haberi

ABD kurumlar vergisinde ilk kademe indirim sadece 3 puan olabilir

Borsaları vuran kulis haberi
16px
24px
31.10.2017 05:53
ABONE OLgoogle

ABD'nin vergi sistemini yenilemek isteyen Cumhuriyetçilerin kurumsal vergi oranında kademeli indirime gidilmesini değerlendirdikleri iddia edildi, borsalar düştü.

Bloomberg News'in haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, şu an yüzde 35 olan kurumlar vergisi oranının 2022'ye kadar kademeli olarak yüzde 20'ye düşürülmesini müzakere ediyor.

Daha önce tek hamlede yüzde 20'ye indirilmesi planlanan kurumlar vergisinin her yıl birkaç puan düşürülmesinin görüşüldüğü iddia edilen haberde, Cumhuriyetçilerin ilk aşamada gelecek yıldan itibaren 3 puanlık indirime gitmeyi değerlendirdikleri kaydedildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanderz ise Başkan Donald Trump'ın ABD kurumlar vergisi oranında planlanan indirimin kademeli yapılmasına yönelik her hangi bir öneriyi desteklemediğini söyledi.

ENDEKSLER SERT DÜŞTÜ

Geçen hafta, ABD Senatosu'nun Donald Trump yönetiminin vergi reformunun bel kemiği olarak görülen 2018 mali yılına ilişkin 4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını kabul etmesi borsaları pozitif etkilemişken sadece 3 puan indirim kulisi piyasalara olumsuz yansıdı.

Dow Jones yüzde 0,36 S&P500 yüzde 0,32 düştü.

Daha önce, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, borsaların vergi reformuna yönelik beklentilerle yükseldiğini belirterek, "Eğer vergi reformunu geçiremezsek bu kazançların önemli bir bölümünün geri verileceğine bence hiç şüphe yok." demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde