Borsalar bir anda uçuşa geçti: İşte nedeni

Borsalar bir anda uçuşa geçti: İşte nedeni

Avrupa borsaları, Yunanistan'ın kreditörlerin taleplerini kabul edeceği haberiyle yükselişe geçti

Borsalar bir anda uçuşa geçti: İşte nedeni
16px
24px
01.07.2015 12:57
ABONE OLgoogle
Financial Times gazetesinin Yunanistan Başbakanı Çipras'ın kurtarma programına ilişkin taleplerinden vazgeçtiği ve kreditörlerin neredeyse tüm şartlarını kabul etmek üzere olduğu haberi Avrupa tahvil faizlerini geriletti.

İspanya, İtalya ve Portekiz'in 10 yıl vadeli tahvillerinde faizler günün en düşük seviyelerine gerilerken, Avrupa hisse senedi piyasalarında yükselişler hızlandı.

Londra'da FTSE 100 endeksi yüzde 1,37, Frankfurt'ta Dax yüzde 2,04 veParis'te Cac-40 yüzde 2,34 artıda.

İŞTE O MEKTUBUN AYRINTILARI

Financial Times gazetesinin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, kreditörlerin masaya koydukları tüm şartları, küçük değişikliklerle kabul edeceğine dair bir mektubu dün gece Brüksel'e gönderdi. FT'nin ele geçirdiği 2 sayfalık mektup, AB Komisyonu, IMFve ECB başkanlarına iletildi. Ancak Yunanistan'ın 2. kurtarma programı dün gece yarısı sona erdiğinden Çipras'ın yeni pozisyonuna ilişkin bu mektupyeni bir kurtarma anlaşması için önümüzdeki günlerde yapılacakmüzakerelerin temelini oluşturacak.     

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan Başbakanı Çipras'ın talehlerini bugün saat 18.30'da telekonferans aracılı ile ele alacaklar.

Çipras'ın mektubunda emeklilik reformunun devam etmesi kabul edilirken, emeklilik yaşının 67'ye çıkarılmasının Ekim 2022'de yürürlüğe girmesi talep ediliyor. Kreditörler emeklilik yaşının hemen artırılmasını istiyorlar. Çipras ayrıca, düşük maaş alan emeklilere özel dayanışma ödülü verilmesi de istiyor. Bu ödül 2019 yılına kadar kademeli olarak kaldırılacak.    

FT'ye göre Çipras mektubunda adalardaa uygulanan düşük KDV oranının devam ettirilmesini de talep ediyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde