Borsada köşe oldu! Global hisselerinde 15 yılın en hızlı yükselişi

Borsada köşe oldu! Global hisselerinde 15 yılın en hızlı yükselişi

Londra Borsası’nda halka açılmayı planlayan Global Yatırım hisselerinde, haberin etkisiyle 15 yılın en hızlı yükselişi etkili.

Borsada köşe oldu! Global hisselerinde 15 yılın en hızlı yükselişi
16px
24px
20.02.2017 11:02
ABONE OLgoogle

Global Yatırım hisseleri Global Liman'ın Londra'da halka açılmayı planladığı haberleriyle uçtu.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker bugünkü yazısında, liman işletmecisi şirketin bu yılın ilk yarısında Londra Borsası’nda halka açılmasının planlandığını ve işlem miktarın 300 milyon sterlin civarında olacağının belirtildiğini yazdı.

Her devrin borsacısından Londra’da dev halka arz...

Haberin ardından yüzde 20 yükselen hisseler 2,29 lirayla Mayıs 2015'ten bu yana en yüsek seviyeye ulaştı. Kasım 2012'den bu yana ise en büyük günlük kazanç kaydedildi.

İngiliz basınında da yer bulan bilgilere göre, şirketin 700 milyon sterlin civarında değerlemesinin olacağı (3.2 milyar lira) ve bunun yaklaşık yüzde 40'ının halka arz ya da başka bir yöntemle satılacağı bildiriliyor.

İstanbul merkezli Global Liman İşletmeleri’nin halka arz ile ilgili çalıştığı kurumun Goldman Sachs olduğunu hatırlatan Ülker, şirketin halka arzdan gelecek parayı finansal yapılanma, borç ödeme ve büyümeye bütçe olarak ayıracağının konuşulduğunu söyledi.

Şirketin Mayıs 2015'te yapılması beklenen halka arzı iptal edilmişti.

2004 yılında kurulan Global, sahip olduğu limanlarda her yıl 3 binden fazla kruvaziyeri ağırlıyor. Bu da yaklaşık yıllık 7,5 milyonun üzerinde yolcuyu misafir etmek anlamına geliyor.

Akdeniz’deki pazar payını yüzde 25’e ulaştıran şirketin 89.2’sına Mehmet Kutman’ın şirketi Global Yatırım Holding sahip. Kasım 2015 itibariyle kalan yüzde 10,8 hisse ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından alındı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde