Borsa tarihinde görülmemiş olay: En değerli oldu, bir gün sonra yüzde 30 değer kaybetti

Borsa tarihinde görülmemiş olay: En değerli oldu, bir gün sonra yüzde 30 değer kaybetti

ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii), Salı günü hisselerinde görülen yüzde 8,4'lük bir artışla Türkiye'nin en değerli şirketi oldu.

Borsa tarihinde görülmemiş olay: En değerli oldu, bir gün sonra yüzde 30 değer kaybetti
16px
24px
17.11.2017 22:32
ABONE OLgoogle

Savunma sanayi alanında teknoloji üreten ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii), Salı günü hisselerinde görülen yüzde 8,4'lük bir artışla Türkiye'nin en değerli şirketi oldu. Garanti Bankası ve Koç Holding'i geçerek zirveye oturan şirketin bu alandaki liderliği bir gün sürdü.

BBC Türkçe’nin derlediği habere göre; ASELSAN’ın piyasa değeri Salı günü 45 milyar liraya kadar yükseldi. Daha sonra ise gerçekleşen satışlarla ASELSAN hisselerinde toplamda yüzde 30’a varan bir düşüş kaydedildi.
ASELSAN, Türkiye’nin en değerli şirketleri sıralamasında birkaç basamak geriye düşse de, şirketin hisselerinin 2017’nin başından bu yana yüzde 256 artması dikkat çekici. Türkiye'nin en değerli şirketi oldular, 5 bin kişiyle Anıtkabir'e çıktılar

Türkiye’nin en değerli şirketlerinden biri olmasının nedenlerine baktığımızda ise Türkiye’nin savunma sanayine yatırımlarını artırmasını ve sanayini millileştirme kararı almasını görebiliyoruz. ‘Hisselerde yaşanan hareketi anlatmak çok güç’ Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), ASELSAN hisselerinin yüzde 84,58’ine sahip.

Şirketin hisselerinin yüzde 15,30’luk kısmı ise Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Zirveye oturduktan bir gün sonra şirketin hisse senetlerinde yüksek oranda düşüş yaşanması, Borsa İstanbul’un ASELSAN için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi’ni (VBTS)devreye almasına neden oldu.

Şirket hisselerinde görülen aşırı dalgalanmanın önüne geçilmesi istenen uygulama kapsamında ASELSAN hisselerine 30 Kasım’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi. BGC Partners Türkiye Yurtdışı Satış’tan Müge Koen, “ASELSAN hisselerinde son haftalarda yaşanan hareketi anlatmak gerçekten çok güç” yorumunda bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde