Borsa düşüşte, dolar kuru satış baskısıyla 3.70'i aştı

Borsa düşüşte, dolar kuru satış baskısıyla 3.70'i aştı

Dolar kuru, gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan satış baskısının etkisiyle 3.70 seviyesinin üzerine çıktı.

Borsa düşüşte, dolar kuru satış baskısıyla 3.70'i aştı
16px
24px
05.04.2017 11:04
ABONE OLgoogle

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan satış baskısının etkisiyle TL'de değer kaybı sürüyor.

Dün akşam saatlerinde 3.6870 seviyelerine çıktıktan sonra bu sabah güne 3.67 seviyelerinde güne başlayan dolar kuru, öğle saatlerine doğru yeniden hareketlendi. 
Dolar/TL, 3.7040 seviyesine kadar çıktı.

TL'deki kırılganlığın devam ettiğini düşünen analistler, bu akşam açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarının özellikle Fed bilançosunun normalizasyonuna yönelik içerebileceği yorumların hem küresel çapta hem de yurt içi piyasaların seyrinde etkili olabileceğini belirtiyor.

"Dolardaki yükseliş küresel gündemlerin köpürtülmesi"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Şu anki doları yükselten gerekçeler tamamen suni, küresel gündemlerin köpürtülmesi" diye konuştu.

Gedikli, dolar/TL kurundaki hareketlilik ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Gedikli twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Temelleri sağlam olan Türkiye ekonomisinin günlük haber akışları kullanılarak, kurlar üzerinden yıpratılmaya çalışılması 15 Temmuz'dan beri yapılıyor. Şimdiki hedef 16 Nisan referandumuna giden süreçte yine kriz havası yaratmak, ancak işe yaramayacak." dedi.

Borsada düşüş

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,20 değer kaybederek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 88.434,15 puandan girdi.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 178,39 puan azalırken, toplam işlem hacmi 1,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,20, holding endeksi ise yüzde 0,76 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,97 ile orman, kağıt, basım, en çok gerileyen ise yüzde 5,74 ile metal ana sanayi oldu.

Güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi 88.129,92 puana kadar gerilemesinin ardından, gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve 88.400 seviyesinde dengelendi.

Analistler, öğleden sonra ABD de açıklanacak hizmet sektörü Satın Alma Yöneticiler Endeksi (PMI) ile ABD de özel sektör istihdam verisinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde 87.500 seviyesinin destek, 90.000 in ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Bugün yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri açıklaması yok. Daha çok yurtdışı piyasalar takip edilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde