Borsa İstanbul'dan çıkarılan şirket iflas etti

Borsa İstanbul'dan çıkarılan şirket iflas etti

Sermayesinin tamamını kaybettiği için 2016'da borsadan çıkarılan Plaspak Kimya'nın iflasına karar verildi

Borsa İstanbul'dan çıkarılan şirket iflas etti
16px
24px
08.12.2017 11:22
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’nde devam eden İflas Erteleme Davası’nda hüküm verilerek Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin iflasına karar verildiği belirtildi.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre 2003 yılında plastik, ambalaj ve kimya sektörlerine hammadde, yardımcı maddeler ve makine tedarik etmeye başlayan şirket, 2014 yılında Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası’nda (GİP) işlem görmeye başlamıştı.

Mühendislik plastikleri, plastik kompound ve masterbatch alanındaki ilk iki hat üretime 2015 yılında firmanın Gebze’de bulunan tesislerinde başlayan firma, geniş bir tedarik zinciri üzerinden Amerika’dan Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 25’den fazla petrokimya üreticisi firmayla işbirliği içindeydi.

2014'TE GİRDİĞİ BORSADAN 2016'DA ÇIKARILDI 

İflas erteleme kararının ardından mali zorluklar içerisine giren şirket, “Üretimden kaynaklı sorunlar sebebiyle satış faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesi ve sektördeki tahsilat sıkıntılarına bağlı olarak nakit akımlarımız negatif etkilenmiştir” diye açıklama yapmıştı.

Şirketin yüzde 35’ini halka arza eden, ardından da 20 milyon liralık tahvil ihracı yapacağını duyuran şirketin patronu Gökhan Şıkrak, Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketi arasına girmeyi hedeflemişti ancak 2016’nın nisan ayında sermayesinin tamamını kaybetmesi ve bu kaybı telafi edememesi nedeniyle 2 yıllık Borsa İstanbul macerası sona ermiş ve çıkarılmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde