Bodrumda o meşhur plajlar sinek avladı

Bodrumda o meşhur plajlar sinek avladı

Bodrum’daki lüks plajlar, lahmacun ve ayranı 77 liraya sattı, fiyatlar şişince de boş kaldı.

Bodrumda o meşhur plajlar sinek avladı
16px
24px
27.06.2017 05:25
ABONE OLgoogle

Adına şarkılar yazılan tatil cenneti Muğla Bodrum, bayram tatiliyle birlikte rekor kırdı. Tatilcilerin akın ettiği Bodrum'da oluşan uzun araç kuyrukları dikkatlerden kaçmadı. Herkes "Türkiye Bodrum'a taşındı" esprileri yaptı. İlçenin 170 binlik nüfusu, yerli turistlerle birlikte 4 milyona yaklaştı. Turist yoğunluğu nedeniyle otellerde ve pansiyonlarda yer kalmadı.

LAHMACUN + AYRAN = 77 LİRA

Sosyetenin uğrak yerleri olan lüks "beach" denilen plajlar ise fahiş fiyat geleneğinden geri adım atmadı. Tatilciler lahmacun ve ayranın 77 liraya satıldığı lüks plajlardaki cep yakan fiyatlardan yakındı. Bu nedenle sosyetenin gözde tatil merkezlerinden Türkbükü sahilindeki lüks plajlar, neredeyse boş kaldı.

HALK PLAJLARINI TERCİH ETTİLER

Takvim'den Doğan Savaş'ın haberine göre; pahalı işletmelerin önünden bile geçmeyen vatandaşlar, tercihlerini halk plajlarından yana kullandı. Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camelbeach Halk Plajı, Gümbet, Bitez, Kumbahçe, Paşatarlası ve Turgutreis Günbatımı plajlarında adeta adım atacak yer kalmadı. Halk plajları tıklım tıklım dolarken, her yıl "kazık" fiyatlarıyla anılan plajlar sinek avladı.

Gümbet plajında market işleten Alper Kocaman, "Nisan ve mayıs ayında işlerimiz gerçekten kötüydü. Ancak bayramla birlikte hareketlenme başladı. Özellikle yerli turistlerden çok memnunuz. Umarım bayramdan sonra da bu hareketlilik devam eder" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde