Bloomberg Zarrab haberi yaptı, yorum alamadı

Bloomberg Zarrab haberi yaptı, yorum alamadı

Bloomberg Reza Zarrab'ın Togem-Der'e yaptığı bağışlar hakkında yaptığı bir haberde görüş almak için Emine Erdoğan'ın yengesi ve dernek başkanı Saadet Gülbaran'a ulaşmak istedi fakat telefonlarına çıkılmadı.

Bloomberg Zarrab haberi yaptı, yorum alamadı
16px
24px
28.05.2016 21:56
ABONE OLgoogle
Bloomberg Reza Zarrab'ın Togem-Der'e yaptığı bağışlar hakkında yaptığı bir haberde görüş almak için Emine Erdoğan'ın yengesi ve dernek başkanı Saadet Gülbaran'a ulaşmak istedi fakat telefonlarına çıkılmadı. Yayın organı daha sonra görüş alabilmek için Cumhurbaşkanlığı yetkililerine SMS attı, aradı fakat yine yanıt alamadı. Bloomberg bu tabloyu haberinde 'no comment' (yorum yok) arabaşlığı ile okurlarına aktardı.

Amerikan merkezli yayın organı Bloomberg muhabiri Ercan Ersoy Reza Zarrab dosyasına ilişkin bir haber hazırladı. Hazırlanan haberde Zarrab’ın Emine Erdoğan’ın yengesi Saadet Gülbaran’ın başkanı olduğu Togem-Der’e yaptığı bağışlara dikkat çekildi.

Reza Zarrab 4 Ocak 2013-2 Mayıs 2016 tarihleri arasında 111 kez farklı isim ve adreslere toplamda 10 milyon 206 bin TL’lik ‘bağışlar’ yapmıştı. Zarrab Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu Togem-Der’e de toplamda 7 milyon TL’lik bağışta bulundu.

‘MÜSAİT DEĞİL’

Bloomberg ise Togem-Der hakkındaki bağış bilgileri hakkında görüş almak için Togem-Der’i perşembe günü telefonla aradı. Dernek yetkilileri dernek başkanı ve Emine Erdoğan’ın yengesi olan Saadet Gülbaran’ın konu hakkında görüş verebilecek tek kişi olduğunu fakat kendisinin şu an müsait olmadığını belirtti.

‘YORUM YOK’

Bloomberg çarşamba günü ise Cumhurbaşkanlığı’ndan bir basın görevlisinden görüş almak için SMS attıklarını fakat kendilerine dönüş gerçekleşmediğini belirtti. Yayın kuruluşu perşembe günü Cumhurbaşkanlığı’ndan görüş almaya çalıştıklarını ancak telefonlarına dönüş olmadığını ifade etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde