Özlem Dalga nereye transfer oldu?

Özlem Dalga nereye transfer oldu?

Bloomberg HT TV’de Ekonomi Koordinatörü olarak uzun yıllar görev yapan Özlem Dalga, hangi şirkete kurumsal iletişim müdürü oldu?

Özlem Dalga nereye transfer oldu?
16px
24px
07.07.2015 14:18
ABONE OLgoogle
Bloomberg HT TV’de Ekonomi Koordinatörü olarak görev yapan Özlem Dalga, uzun bir süredir televizyon ekranlarında çıkmıyordu. Edindiğimiz bilgilere göre Dalga, Philip Morris'e Kurumsal İletişim Direktörü oldu. 

Özlem Dalga'nın kuruluşundan bu yana görev yaptığı grupla yollarını ayırma sebebinin 13 yaşındaki kızının eğitimi için Lozan'a yerleşmeyi planlaması olduğu öğrenildi.

Buna göre dünyaca ünlü Philip Morris şirketi Dalga'ya bir yıl Türkiye'de çalışmak koşuluyla Lozan'a yerleşebileceğini belirterek Kurumsal İletişim Müdürlüğü teklifinde bulundu. Dalga da bu teklifi kabul etti ve Ciner Medya Grubu'ndan koptu.

Özlem Dalga lise eğitimini İsviçre’deki L’institut le Rosey’de tamamladıktan sonra Amerika’da Northwestern Üniversitesi’nde İletişim ve Ekonomi okudu. Beş yıl boyunca CNBC-e TV’nin kurucu kadrosunda yer aldı. 2003-2004 döneminde Koç Üniversitesi’nde Executive MBA yaptı. 

2007-2010 yılları arasında Habertürk TV Ekonomi Müdürü olarak görev yaptı. 2009 yılında MÜSİAD tarafından verilen “Yılın Ekonomi Programı” ödülünü, 2010 yılında da Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından verilen “Yılın Röportajı” ödülünü kazandı. 

Davos’ta Bloomberg yöneticileri ile birlikte yer aldı. IMF başkanı ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Tony Blair, Angel Gurria, Muhtar Kent, Indra Nooyi ve Nouriel Roubini de dahil olmak üzere küresel liderlerle röportajlar yaptı. 2009 yılında Davos’tan 19 canlı röportaj yaptı. Erdoğan ve Perez arasında yaşanan “one minute” krizinin ardından eğlence kanallarından sonra haber kanalını reytinglerde 4 numaraya taşıdı. Irak savaşı başladığında haberleri sundu. 

Ciner Grubu ve Bloomberg TV arasındaki müzakerelerde aktif olarak yer aldı. Bloomberg HT TV’de Ekonomi Müdürü’dür. Perşembe günleri “YÖNETİM KATI” adlı programı sunarak, Habertürk Gazetesi’nde ekonomi ile ilgili haftalık köşe yazıları yazıyordu..
Patronlardunyasi.com
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde