Bitlisli BETAV’a inşaat kıyağı

Bitlisli BETAV’a inşaat kıyağı

Üyeleri arasında AKP’li milletvekili de bulunan Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı’nın Halkalı Atakent’te TOKİ’den aldığı 11 dönümlük parselde yüzde 70 inşaat artışı yapıldı.

Bitlisli BETAV’a inşaat kıyağı
16px
24px
24.04.2015 08:03
ABONE OLgoogle
Üyeleri arasında AKP Milletvekili Vahit Kiler ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in de bulunduğu Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı’nın (BETAV) Halkalı Atakent’te TOKİ’den aldığı yaklaşık 11 dönümlük parselde yüzde 70 inşaat artışı yapıldı.

Halkalı Toplu Konut Alanı içerisinde yer alan 391/1 parsele ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 19 Mart 2015’te askıya çıkan plan değişikliği ile ticari nitelikteki parselde emsali 1’den 1.70’e çıkardı. Bu da yüzde 70 inşaat artışı anlamına geliyor.

17 Nisan 2015’te askıdan indirilen Atakent bölgesinde 10 bin 864 metrekarelik alanı kapsayan boş arsa alanı planda Ticaret Alanı olarak belirlendi. Alanda şimdilik en çok 12 kata kadar izin verildi.

İtiraz edildi

CHP Küçükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Erhan Aslaner, imar değişikliği konusunda İBB ve Küçükçekmece Belediyesi’nin talebi ve onayının alınmadığını belirterek, hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine itiraz ettiklerini söyledi.

Aslaner, BETAV Arsasındaki ilgili imar değişikliğinin iptali için geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçe gönderdiğini aktardı. Aslaner, inşaat artışı ile ilgili olarak pazar günü bölge halkının bir protesto eyleminin de olacağını söyledi.

BETAV yetkililerinden alınan bilgiye göre inşaat artışana ilişkin karar netleştikten sonra buradaki parselin hangi proje için kullanılacağı ile yönetim kurulunun karar vereceği belirtildi.

Alanda konut, ofis, otel ya da AVM yapımı gündemde. BETAV Yetkilisi Halkalı’da birçok projede emsalin 2.5 olduğunu savunarak 1.70’e itiraz edilmesinin anlamsız olduğunu iddia etti.
Şehriban Kıraç/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde