Bir yatırım kampanyasıyla 6 saray parası kazandılar

Bir yatırım kampanyasıyla 6 saray parası kazandılar

Teknoloji şirketlerini çekmek için başlattığı GREAT kampanyası sayesinde 1 lira harcayıp 20 liralık yatırım toplayan İngiltere, Türk yatırımcılarını Londra’ya götürmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Bir yatırım kampanyasıyla 6 saray parası kazandılar
16px
24px
17.11.2014 11:57
ABONE OLgoogle
Türkiye, 1 milyar 370 milyon liralık maliyetiyle ülke gündemine oturan 'Ak Saray’ı tartışırken, İngiltere dünyanın teknoloji devlerini ülkesine çeken yatırım kampanyasının meyvelerini topluyor. İngiltere, 3 yıl önce başlattığı GREAT yatırım kampanyası sayesinde milyarlık teknoloji firmaları ile yeni fikir geliştiren girişimcileri ülkesine çekmeyi başardı.

BİT’LERİ ÜLKEYE TOPLUYOR

Aralarında Microsoft, IBM, HP, Google, Facebook ve Intel’in de bulunduğu yaklaşık 100 bin bilişim ve iletişim teknolojileri (BİT) şirketine ev sahipliği yapan İngiltere, bu kampanya ile Türkiye’deki BİT'leri de ülkesine çekmeyi hedefliyor. Bu amaçla Türkiye’ye yönelik tanıtım toplantılarını hızlandıran İngiltere 27 Kasım’da İstanbul’da düzenleyeceği “Birleşik Krallık Teknoloji Zirvesi” ile ICT, teknoloji, yazılım IT, güvenlik, Ar-Ge alanlarında faaliyet gösteren Türk ve İngiliz şirketlerini bir araya getirecek.

AÇIKLAMA 10 NUMARA'DA

GREAT Başkan Yardımcısı Andy Pike, kampanyayı İngiltere Başbakanı David Cameron’ın resmi konutu Downing Street 10 Numara’da anlattı. Bu kampanya için 3 yıldan bu yana devlet bütçesinden 118,5 milyon sterlin (yaklaşık 415 milyon lira) harcadıklarını belirten Pike, tanıtıma giden her 1 sterlin karşılığında ülkeye 20 sterlin yatırım çekileceğini söyledi. Buna göre İngiltere, söz konusu 118,5 milyon sterlinlik harcama karşılığında yaklaşık 2 milyar 370 milyon sterlin (yaklaşık 8,3 milyar TL) tutarındaki yatırımı ülkeye çekmiş olacak.

DAVID BECKHAM PROJESİ DESTEKLİYOR

İngiltere, küresel krizden etkilenen ekonomisini teknoloji yatırımlarıyla yeniden canlandırmak için 2012 yılında GREAT adında dev bir yatırım kampanyası başlattı. Bu kapsamda İngiliz futbolcu David Beckham başta olmak üzere dünya çapında tanınan yıldız sporcu ve sanatçıları kampanyaya ücretsiz tanıtım desteği verdi.

Erdoğan Süze/Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde