Bir yabancı dev daha Türkiye'den çıkıyor

Bir yabancı dev daha Türkiye'den çıkıyor

Yenilenebilir enerjide Avrupa`nın en büyük şirketi olan Norveçli Statkraft , Siirt`teki HES`in satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.

Bir yabancı dev daha Türkiye'den çıkıyor
16px
24px
13.06.2016 13:26
ABONE OLgoogle
Geçen hafta Tesco Kipa hisselerinin yüzde 95`inin Migrosa devrinin ardından şimdi de yenilenebilir enerjide Avrupa`nın en büyük şirketi olan Norveçli Statkraft , Siirt`teki HES`in satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.

Geçen hafta Tesco Kipa hisselerinin yüzde 95'inin Migrosa devrinin ardından bir yabancı dev daha Türkiye'den çıkıyor. Yenilenebilir enerjide Avrupa'nın en büyük şirketi olan Norveçli Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.

Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yaklaşık üçte biri tamamlanan ancak güvenlik gerekçesiyle şubat ayında inşası durdurulan santralin satış süreci bu hafta başladı. Şirket, satış için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.

Avrupa'nın en büyük hidroelektrik üretici şirketi Statkraft, 517 megavat büyüklüğündeki santralin satışı için 1 Ağustos tarihine kadar teklifleri alacak. Toplam 49 yıllık lisansla Statkraft'a ait Çetin HES'in satışının bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.

Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor. 

Geçen hafta Tesco da Kipa hisselerinin yüzde 95'ini Migros'a devretmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde