Bir eski vali tutuklandı, biri de gözaltında

Bir eski vali tutuklandı, biri de gözaltında

Isparta'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 130 kişinin yargılandığı davada tutuksuz yargılanan eski Isparta Valisi Oğuz, mahkeme heyetinin kararı üzerine tutuklandı.

Bir eski vali tutuklandı, biri de gözaltında
16px
24px
26.08.2016 12:07
ABONE OLgoogle
Isparta'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 130 kişinin yargılandığı davada tutuksuz yargılanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, mahkemenin kararı üzerine tutuklandı.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY davasında, tutuksuz yargılanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında, FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandığı "Bylock" isimli uygulamayı kullandığı ve FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle dün tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Kararın ardından Isparta Emniyet Müdürlüğüne gelen Oğuz, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Oğuz, ifadesinin ardından "FETÖ üyesi olmak", "FETÖ'ye finans sağlamak" ve "şantaj" suçlamalarıyla tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 ay önce gerçekleştirilen operasyonun ardından açılan davada, aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı rektörlerin de bulunduğu 52'si tutuklu, 130 sanık bulunuyor.

Eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç'a gözaltı kararı

İzmir merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 43 kişi gözaltına alındı. Eski İzmir ve Diyarbakır valiliği yapan Cahit Kıraç hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir ve Ankara'da operasyon yapıldı.  Hakkında gözaltı kararı bulunan 101 şüpheliden 43'ü gözaltına alındı.  Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. 

Vali Kıraç hakkında da gözaltı kararı 

Bu arada, soruşturma kapsamında İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve daha sonra Mali Suçlar Bürosu ekiplerince gözaltına alınan iş adamı Ahmet Küçükbay'ın da bu kapsamda gözaltına alındığı belirtildi.  Tutuklu iş adamı Abdullah Kavuk hakkında da bu soruşturma kapsamında gözaltı kararının olduğu kaydedildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde