Bir dünya devi daha Türkiye’den çıkıyor

Bir dünya devi daha Türkiye’den çıkıyor

Dünya genelinde 900’ün üzerinde mağazası bulunan marka, sürpriz bir kararla Türkiye’den ayrılmaya karar vermiş.

Bir dünya devi daha Türkiye’den çıkıyor
16px
24px
04.05.2017 15:44
ABONE OLgoogle

Aéropostale, zengin kıyafet ve aksesuar seçenekleriyle, gençlere ve kendini genç hisseden herkese hizmet veren Amerika’nın popüler rahat giyim markalarından. 2012 yılında Fiba Perakende tarafından Türkiye’ye getirilen Aéropostale, ilk mağazasını İstanbul Kanyon’da açmıştı.

Markanın yetkilileri o dönemde yaptıkları açıklamada Türkiye’de büyüyeceklerini ve beş yıl içinde 30 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini açıklamışlardı. Dünya genelinde 900’ün üzerinde mağazası bulunan Aéropostale, sürpriz bir kararla Türkiye’den ayrılmaya karar vermiş.

Ünlü Fransız markası Türkiye'den çıkıyor!

Ergen genç markası olarak da tanımlanan Aéropostale’un şu anda İstanbul Akasya, Vieland ve Aqua Florya alışveriş merkezlerinde mağazaları bulunuyor. Marka 1 Mayıs itibariyle Vieland ve Akasya AVM’deki mağazasını kapatmaya karar vermiş.

33 uluslararası marka İstanbul'daki caddelerden çıkma kararı aldı

Eldeki stoklar da Aqua Florya içindeki mağazada yılsonuna kadar eritilecekmiş. Stoklar bittikten sonra Türkiye’ye veda edecekmiş. Çalışan elemanlar ise Marks&Spencer veya GAP mağazalarında istihdam edilecekmiş.

Aldığımız bilgilere göre Aeropostale, ABD’de de sıkıntı yaşıyor, burada da mağazalarını kapatıyormuş. Halka açık olan firmanın hisselerinin de düştüğü ifade ediliyor. Türkiye’de yaşanan sıkıntı tamamıyla ABD’den kaynaklanıyormuş.

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde