Bir devin sonu! OrTaklık olmadı, Esse kepenk indiriyor

Bir devin sonu! OrTaklık olmadı, Esse kepenk indiriyor

2002 yılında Tefal’den ayrıldıktan sonra Semih Şeftali tarafından kurulan Esse o tarihten itibaren franchising’lerle beraber 200’ün üzerinde mağaza ile 300 milyon TL ciroya ulaşmıştı. Şimdi kepenk indiriyor...

Bir devin sonu! OrTaklık olmadı, Esse kepenk indiriyor
16px
24px
06.07.2017 14:15
ABONE OLgoogle

Esse ile ilgili 2016 sonundan bu yana birkaç tane kulis yazdık. Firmanın kötüye gidişini adım adım takip ettik. Gelişmeleri aktarmaya da devam edeceğiz. Esse Ev Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bilindiği gibi Türkiye’nin önemli mutfak perakendesi zincirlerinden biri. 2016 başında önce ‘satıldı, satılacak’ söylentileri ile gündeme geldi. Beklenti Zorlu Grubu’nun alacağı hatta sektörün önemli danışmanlık şirketlerinden birine bu konuda yetki vererek “durum tespit” sürecini başlattığı yönündeyken ortakları sürpriz yaparak şirketi Haşim Erhan Abaz, Cüneyt Yağcı ve Atilla Okumuş’un sahip olduğu Ataköy Dayanıklı Tüketim Mamulleri San. ve Tic. Ltd. şirketine sattı.

700 Milyonluk şok... 'Dolandırıldık' diyerek Esse'nin patronlarının peşlerine düştüler

2002 yılında Tefal’den ayrıldıktan sonra Semih Şeftali tarafından kurulan Esse o tarihten itibaren franchising’lerle beraber 200’ün üzerinde mağaza ile 300 milyon TL ciroya ulaşmıştı. 

2016 Eylül ayından itibaren söylentiler artmaya başladı. Nakit akışında sıkıntı yaşayan firma, bu durumdan çıkmak için tedarikçileri ile seri toplantılar yapmış ancak bir yol alınamamıştı. Hatta ayrı bir şirket kuruluşu gündeme gelmiş, ancak bu da hayata geçememişti.

İflas eden ESSE'de yeni dönem: Tüm sorumluluğu kim üstlendi?

Sonuçta 2017 yılı başından itibaren Esse’de küçülme süreci başlamış, birçok ünlü AVM’deki Esse’ler kapatılmıştı. Şirket ile ilgili net bir bilgiye ulaşamadığımız için şu anda kaç şubesi olduğu bilgisi net değil. Ancak, Akasya AVM, İstinyepark gibi birçok ünlü AVM’de kepenk indirildiğini biliyoruz. 

Bu gelişmeler yaşanırken 7 Haziran 2017 tarihinde Esse’nin yeniden yapılanmasıyla ilgili bir toplantı daveti almıştık. 13 Haziran tarihinde yeniden yapılanmanın detaylarının paylaşılacağı bir toplantı yapılacaktı.

Esse'de işler karıştı: Batu'nun bizimle ilgisi yok...

Ancak 12 Haziran günü toplantının iptal edildiği bilgisi geldi. Biz de bu iptalin peşine düştük. O günlerde bir fon şirketi ile masaya oturulmuş ve toplantı da bu nedenle iptal edilmiş. Ancak duyduğumuza göre, bu fon şirketiyle görüşmelerde bir sonuç alınamamış ve masadan kalkılmış.

Öğrendiğimize göre, ortaklar arasında da görüş ayrılığı varmış. Şirket yol ayrımına gelmiş. Bize gelen son bilgilere göre, Esse kepenkleri indirme kararı almış. 

Esse’de neler oluyor? 300 Milyonluk dev borç nasıl ödenecek?

Ortaklardan iletişim bilgileri bulunan Haşim Erhan Abaz ve Atilla Okumuş’a ulaşmaya çalıştık. Ancak ne telefonlarını açtılar ne de mesajlarımıza geri döndüler. Bu konuda bir açıklamaları olursa sayfalarımızda görüşlerini yer vermek isteriz. Esse gibi mutfak perakendesinin önemli bir markasının yok olup gitmesini elbette istemeyiz. Umarız bir çıkış yolu bulurlar…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde