Bir Fransız daha Türkiye'den çıkıyor

Bir Fransız daha Türkiye'den çıkıyor

Fransız Conforama Türkiye pazarına büyük hevesle girmiş, 1 yıl içinde bavulunu toplamıştı. Şimdi bir marka daha çıkıyor...

Bir Fransız daha Türkiye'den çıkıyor
16px
24px
12.09.2014 05:42
ABONE OLgoogle
Kapıdan iç çamaşırı satmak üzere geçen yıl Türkiye pazarına giren Fransız Florange da pazardan çıkma kararı aldı. Fransız Conforama da Türkiye pazarına büyük hevesle girmiş, 1 yıl içinde bavulunu toplamıştı.

 Türkiye pazarına giren Fransız iç giyim markası Florange, doğrudan satış danışmanlarıyla büyüme hedefi koydu. Kendi ürettiği iç çamaşırlarını tüketicinin ayağına götürerek fark yaratmak isteyen şirket, 1 yıl içinde 800 satış danışmanına ulaştı.

Doğrudan Satış Derneği’ne yeni üye olan Florange, 2015 yılı için 1.500 danışmana ulaşmayı hedeflerken pazardan çıkacağına ilişkin haber sektörde şaşkınlık yarattı. Şirketin üst yönetiminin değiştiği, bazı pazarlardan çıkma kararı alındığı ve bu pazarlar içinde Türkiye’nin de yer aldığı ifade ediliyor. Türkiye’deki satışların merkezi tatmin etmediği için böyle bir karar alındığı da iddialar arasında.

Florange’in Türkiye Genel Müdürü Yeşim Şanal, kısa süre önce verdiği demeçte, “Pazara girmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Florange Türkiye’de 800 satış danışmanına ulaştı. İnsanlara kendi işlerini kurabileceklerini gösteriyoruz. 2015 hedefimiz 1.500 danışmana ulaşmak” demişti.
 
Yüz yüze hizmet var
 
Türkiye’de operasyonlarının diğer ülkelerdeki standartlarda yapılandığını kaydeden Şanal, “Bugüne kadar 1 milyon euroluk bir yatırım yapıldı. Önümüzdeki 2 yılda yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyerek geleceğe ilişkin planlarını anlatmıştı.
 
İtalya’nın dünyaca ünlü De Agostini Grubu’nun bir parçası olan Florange’nin Milano, Paris ve Lozan’da merkezleri bulunuyor. şirket; kadın ve erkek iç giyim ürünlerini tasarlayıp üretiyor. Şirketin bijuteri ve hediyelik ürünleri de bulunuyor. Herkesin kendi işini kurabileceği bir kazanç planı sunan Florange’ın bugün sadece Rusya’da ve Ukrayna’da aktif durumda olan 50 bini aşkın danışmanı, 800 bini aşkın müşterisi bulunuyor.
 
İç giyim konusunda eğitimli ve bilgi sahibi olan Fransız Florange’in bağımsız danışmanları, müşterileriyle yüz yüze görüşerek onlara özel hizmet sunuyor.
 
Fransız markaları bunu hep yapıyor
 
Fransız mobilya ve ev ürünleri markası Conforama da büyük ümitlerle girdiği Türkiye’den 1 yılını doldurmadan çıktı. 21 Mart 2013’te İstanbul Ümraniye’de ilk mağazasını açan Avrupa devi Conforama, Türkiye’de istediği performansı gösteremeyince çekilme kararı aldı.
 
3.3 milyar euro cirolu Fransız şirket, Türkiye’de Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Adana’ya da yayılarak, 5 yılda 50 mağazaya ulaşmayı planlıyordu. Türkiye’ye sessiz sedasız giren bir diğer Fransız yapı market zinciri Leroy Merlin de pazardan çekilme kararı aldı.
Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde