Binlerce Türk sahte kartla umreye gitmiş

Binlerce Türk sahte kartla umreye gitmiş

17 bin kişi kaçak ya da sahte “Diyanet Umre Kartı” ile umreye gitti...

Binlerce Türk sahte kartla umreye gitmiş
16px
24px
08.11.2017 05:40
ABONE OLgoogle

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre 2017’de 325 bin kişi umreye gitti. S.Arabistan ise Türkiye’den gelenleri 342 bin açıkladı. Buna göre 17 bin kişi kaçak ya da sahte “Diyanet Umre Kartı” ile umreye gitti...

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, 2017 yılı umre döneminde 325 bin kişi “Diyanet Umre Kartı” alarak umreye gitti.

Suudi Arabistan Haç Bakanlığı’nın resmi kayıtlarına göre ise 2017’de Türkiye’den bu ülkeye giden kişi sayısı 342 bin kişi. Bu verilere göre, 17 bin kişi “Diyanet Umre Kartı” olmadan seyahat etti.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, Haç Umre Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Uzuner, 17 bin açıkla Diyanet’in en az 3 milyon lira gelirden olduğunu, 170 bin lira da vergi kaçağı oluştuğunu söyledi.

Uzuner, sahte karta sahip olanların kaza, hastalık ve vefat durumunda vatandaşların sigortaları yapılmadığı için mağdur olacaklarını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde