Binali Yıldırım, 'Temel' fıkrasıyla başladı 'Terör'le bitirdi

Binali Yıldırım, 'Temel' fıkrasıyla başladı 'Terör'le bitirdi

22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterilecek

Binali Yıldırım, 'Temel' fıkrasıyla başladı 'Terör'le bitirdi
16px
24px
19.05.2016 11:31
ABONE OLgoogle
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı.

Çelik, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir."

BİNALİ YIDIRIM'DAN TEMEL FIKRASI

Ak Parti Genel Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Binali Yıldırım, konuşmasına bir fıkra ile başladı. İşte Yıldırım'ın anlattığı o fıkra: Şimdi aklıma bir şey geldi; Temel konuşmaya hazırlanıyormuş, kürsüye çıkmış bakmış ki, konuşması yok! Benimki gibi... Sonra dönmüş demiş ki topluluğa, 'Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben... Şimdi artık Allah biliyor.'

"Genel başkan adaylığına layık görülmek onurların en yükseği"

Yıldırım "Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

"Şunu herkes bilmelidir, AK Parti bir dava partisidir. AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. AK Parti geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir." diye konuşan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." 

Binali Yıldırım, "Parti kongreleri birer demokrasi bayramıdır ancak AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır, o da AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil, kardeşliğin, bağların, birlikteliğin daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. Bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TERÖR BİTECEK

Terör sorununa da değinen Yıldırım, "Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız." şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde