Bimeks’te neler oluyor? Mağazalar neden kapanıyor?

Bimeks’te neler oluyor? Mağazalar neden kapanıyor?

Bimeks’in bir süredir bazı AVM’lere kira ödeyemediğini duyduk. Hatta bazı AVM’ler Bimeks’le kira kontratlarını fes edip, firmayı AVM’den çıkarmış.

Bimeks’te neler oluyor? Mağazalar neden kapanıyor?
16px
24px
22.12.2016 14:42
ABONE OLgoogle

Uzun süredir elimizde olan bir bilgi. Doğrusunu isterseniz yazıp yakmamak için çok düşündük. Ancak son gelen bilgiler bizi bunu yazmaya itti. Gelen bilgiler üzerine, sorumlu gazetecilik gereği bu haberi paylaşmak durumunda kaldık.

Konu Bimeks. Tüketici elektroniği perakendeciliği alanında faaliyet gösteren önemli kuruluşlardan biri. Mağazalarında televizyondan bilgisayara, mutfak araç gereçlerinden cep telefonlarına belki binlerce çeşit ürün satılıyor. Son günlerde yolumuz birkaç Bimeks mağazasına düştü.

Bimeks'in patronu: Yerli firmalardan biri yakında kapanabilir

Mağazadaki ürün sayısının oldukça düşük olduğunu görünce araştırmaya başladık. İlk bilgiler döviz kurundaki artış nedeniyle ortaya çıkan fiyat istikrarsızlığı şeklinde idi. Ancak, bunu araştırırken başka bilgilere ulaştık.

KİRALARI ÖDEYEMİYOR

Bimeks’in bir süredir bazı AVM’lere kira ödeyemediğini duyduk. Hatta bazı AVM’ler Bimeks’le kira kontratlarını fesh edip, firmayı AVM’den çıkarmış.

Teknosa'da mağaza kapatmaları sürüyor

Duyduğumuza göre bu AVM’lerden biri de Kale Center. Bazı AVM’lerin de Bimeks’le yollarını ayırmak istediklerini duyduk.

Edindiğimiz bilgilere göre Bimeks yöneticileri kira borcu olduğu AVM’lerden zaman istemiş. Çünkü yine bize gelen bilgilere göre şirketi satmak için Körfez sermayeli bir fonla görüşme halindelermiş.

Bu arada Bimeks’in çalışanlarına da maaşlarını ödeyemediği söyleniyor. Tüketici elektroniği perakendeciliği sektöründe genel olarak bir sıkıntı yaşandığını da belirtelim.

Umarız hem sektör, hem de Bimeks sıkıntıyı atlatır. Çünkü özellikle AVM’lerin en önemli kiracıları olan bu sektördeki firmalar, istihdama da ciddi oranda katkıda bulunuyorlar.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde