Bimeks o haberleri doğruladı!

Bimeks o haberleri doğruladı!

Bimeks’in bazı AVM’lerden kirasını ödeyemediği için çıkarıldığı, mağazalarda gözle görülür şekilde ürün sayısının azaldığı haber olmuştu.

Bimeks o haberleri doğruladı!
16px
24px
29.12.2016 09:06
ABONE OLgoogle

Geçen hafta Bimeks ile ilgili bir kulis haber yazdık. Haberimizde özetle Bimeks’in bazı AVM’lerden kirasını ödeyemediği için çıkarıldığını, mağazalarda gözle görülür şekilde ürün sayısının azaldığını anlattık. Bu haberimiz üzerine Bimeks’ten bir açıklama geldi. Açıklamayı sorumlu gazetecilik gereği aynen yayınlıyoruz:

Bimeks’te neler oluyor? Mağazalar neden kapanıyor?

“18 Aralık tarihli Para Dergisi’nde ve web sitenizde yayınladığınız, Bimeks ile ilgili ‘kulis’ haberinin yanıltıcı ve yanlış bilgiler içerdiğini üzülerek müşahede ettik. Genel ekonomik şartlar sebebiyle bütün piyasaların muhtelif sıkıntılara maruz kaldığı biliniyor. Perakende sektörü de bu sıkıntılı dönemi doğal olarak hissediyor. Haberinizde de bunu zaten vurguluyorsunuz.

Lakin, birçoğu dedikodu ve söylentiden ibaret konuların, ‘kulis haberi’ başlığı altında da olsa, yayınlanmasının Şirket itibarına zarar verebileceği de düşünülmelidir.

Piyasanın genelinde var olan şartların Şirketimiz için de geçerli olması tabiidir. Türkiye'nin 100. büyük şirketi olarak Bimeks, piyasa şartlarının olumsuz etkilerine rağmen rutin faaliyetine devam etmektedir.

Halka açık, 61 ilde 136 mağazası olan ve sağladığı 1.500'e yakın istihdam ile ekonomiye önemli katma değer sağlayan Bimeks, kurucusu olduğu ve 27 yıldır faaliyet gösterdiği sektörde değer üretmeye devam ediyor ve edecektir.

Kulis haberi de olsa, halka açık olan Şirketimiz tarafından açıklanmamış veya Şirketimizce doğrulanmamış bilgilerle, ‘kulis’ başlığı ile de olsa, haber yapılmaması yerinde olurdu.

Bimeks, şeffaflık ve kamuyla bilgi paylaşma noktasında daima hassasiyet göstermiştir.

Bu tutumumuz bundan sonra da aynen devam edecektir.

Yukarıdaki açıklamamızın derginizde ve web sitenizde yayınlanmasını, ‘kulis haberi’ başlıklı mezkur haberin ise web sitenizden kaldırılmasını, Yayın Grubunuzun ilkeleri ve Şirketimiz ile Derginiz arasında yıllara dayanan saygın ilişkiyi de dikkate alarak hassasiyetle ve önemle rica ediyoruz. Saygılarımızla”

Açıklama böyle. Bu açıklama sonrasında da uğradığımız Bimeks’lerde ürün sayısının iyice azaldığını yine şahit olduk. Bizim gönlümüzden geçen de Bimeks’in tekrar eski canlı günlere kavuşmasıdır. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde