Bilal Erdoğan o davayı kaybetti

Bilal Erdoğan o davayı kaybetti

Bilal Erdoğan, “TÜRGEV’e hediye konak” başlığıyla yayımlanan haber nedeniyle Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun’a açtığı davayı kaybetti.

Bilal Erdoğan o davayı kaybetti
16px
24px
15.04.2015 08:53
ABONE OLgoogle
25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyasında yer alan tapelerle ilgili Cumhuriyet'te 13 Eylül 2014 tarihinde“TÜRGEV’e hediye konak” başlığıyla yayımlanan haber nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Canan Coşkun’a açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, “hakaret” suçunun unsurlarının oluşmadığını belirtti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikâyetçi Bilal Erdoğan katılmazken Canan Coşkun ile avukatı Bülent Utku hazır bulundu. Avukat Bülent Utku, davaya konu haberin 25 Aralık soruşturmasındaki tape içeriklerine ilişkin olduğunu kaydederek dava iddianamesinin şikâyet dilekçesi kapsamı dışında düzenlendiğini kaydetti.

Karara bağlandı

Dosyayı karara bağlayan mahkeme de Coşkun’un “hakaret” suçlamasıyla açılan davada unsurları oluşmayan suçtan beraatına karar verdi.

Üzeri örtülen 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına ilişkin TÜRGEV fezlekesinde, Bilal Erdoğan, Salih Koç isimli kişiyle yaptığı konuşmada, o dönem restorasyonu yapılan ve kendilerine “hediye” edilen Muhafızlık Konağı ile ilgili belediyeye restorasyonu çabuk bitirmeleri için baskı yapıyordu. Restorasyon işlerini yapan Akın İnşaat isimli firma da Twitter hesabından 25 Eylül 2013’te ,“Hırka-i Şerif Muhafız Konağı 2. Etap Restorasyonu işi tamamlandı... TÜRGEV VAKFI’NA teslim edildi...” mesajını paylaşmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde