Beyin kanaması geçiren sanatçı İbrahim Erkal 1.5 saat baygın kalmış

Beyin kanaması geçiren sanatçı İbrahim Erkal 1.5 saat baygın kalmış

Evinin otoparkında baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ünlü sanatçı İbrahim Erkal'ın ameliyatı sona erdi.

Beyin kanaması geçiren sanatçı İbrahim Erkal 1.5 saat baygın kalmış
16px
24px
12.04.2017 15:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Maltepe'de evinin önünde baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği öğrenilen sanatçı İbrahim Erkal'ı olay gecesi evine getiren şoförün polis tarafından ifadesi alındı.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan şoför “İbrahim abi yemekten sonra kalktı. Onu kendi aracıyla evine kadar bıraktım. Kapıya kadar götürme teklifimi kabul etmedi" dedi. Erkal, baygın halde yaklaşık 1,5 saat otoparkta kalmıştı.

Ünlü sanatçı İbrahim Erkal, Maltepe Başıbüyük'te bulunan evinin girişinde baygın bir halde bulunmuştu. Oturduğu sitenin güvenlik görevlileri tarafından bulunan İbrahim Erkal, önce Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim hastanesine, ardından da Beşiktaş'ta özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, beyin kanaması geçiren ve ameliyata alınan İbrahim Erkal'ı olay gecesi evinin önüne bırakan valenin bilgi sahibi olarak ifadesini aldı.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren valenin İbrahim Erkal'ı yemek için geldiği çalıştığı restorandan evine kadar getirdiğini belirterek, “İbrahim abiyi evine kadar getirdim. Otoparka arabasını park ettikten sonra bana gidebileceğimi söyledi. Onu evinin kapısına kadar götürmeyi teklif ettim, ancak kabul etmedi. Bana gidebileceğimi söyledi. Ben de oradan ayrılıp, çalıştığım iş yerine döndüm" dediği öğrenildi.

'1,5 SAAT BAYGIN KALMIŞ'

İbrahim Erkal'ın iş ortağı Feyzullah Çelebi, "Saat 01.00'de siteye giriş yapmış. Güvenlik görevlisi beni aradı. Ben 02.30'da oradaydım. 1-1,5 saat otoparkta kalmış. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söylüyorlar. Rabbimden şifa diliyoruz. Dostlarından dua bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez diyoruz. Zaman zaman yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşıyordu, Eşi, çocukları ve ailesi de hastanede."

'72 saat çok önemli'

Erkal'ın tedavi gördüğü hastaneden yapılan son açıklamada, ünlü sanatçının müşahede altında olduğu bildirildi. Erkal'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren yetkililer 'Değerli sanatçımızın son derece ciddi beyin kanamasının olduğu saptanmış olup, hastamız derin koma durumundadır.' ifadesinde bulundu. İbrahim Erkal'ın haberini alan yakınları hastaneye akın etti.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren ameliyatın ardından tekrar yoğun bakıma alınan sanatçının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Erkal'ın bulunduğu hastane ziyaretçi akınına uğruyor. Erkal'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Nadide Sultan, “Gelirken çok endişeliydik, yoğun bakım ismi kötü ama iyileşeceğine inanıyorum. Eşinin lohusa dönemine denk geldiği için kadıncağız çok üzülmüş ama o da umutlu. Dua edeceğiz hepimiz çok umutluyuz. Bu arada sitelerdeki güvenlikler bu konularda çok hassas olmalı geçen de bir büyüğümüzü kaybettik bu yüzden. 1 buçuk saat sonra bulundu daha erken bulunsa erken müdahale edilirdi.İnşallah daha iyi olacak. Bir süre daha uyutulacak “ diye konuştu.

 Sanatçının arkadaşlarından Sinan Özen ise, “ Ameliyatı güzel geçmiş, bundan sonra hepimizin dualarıyla, güzel temennileriyle Allah çoluğuna çocuğuna bağışlayacak. Kolay değil ama şanssızlık oraya girip de hem garajda hem orada kameranın olmadığı kör bir noktada düşmesi çok üzücü. Güvenliğin arada bir inip etrafa bakması gerekiyor”şeklinde konuştu.

BAŞKA BİR HASTANEYE NAKLEDİLDİ

İbrahim Erkal, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından uyutularak Beşiktaş Ulus'taki Liv Hospital'a kaldırıldı. Sedye ile ambulanstan indirilen Erkal yoğun bakıma alındı. 

DERİN KOMA DURUMUNDA...

Ünlü sanatçının tedavi gördüğü hastaneden yapılan ilk açıklamada şu bilgiler verilmişti: Beyin kanaması ön tanısı ile Liv Hospital’a getirilen evinin otoparkında düşmüş olarak bulunan değerli sanatçı İbrahim Erkal’ın yapılan tetkikler sonucunda son derece ciddi beyin kanamasının olduğu saptanmış olup hastamız derin koma durumundadır. Yoğun tıbbi destek tedavisi alan hastamız ameliyata alınmıştır.

 DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN! 

Ünlü şarkıcının Facebook hesabından yapılan açıklamada "Sevgili dostlarımız, Sanatçımız İbrahim Erkal, geçermiş olduğu rahatsızlık nedeniyle özel bir hastanede tedavi altındadır. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen!" denildi.

%1 ŞANSIMIZ VAR

Renkli Sayfalar programına bağlanan Şarkıcı Yağız da yakın arkadaşı İbrahim Erkal'ın son durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Sanatçı meslektaşının durumuyla ilgili şunları söyledi: "Beyindeki damarların çok büyük kısmı hasar görmüş. Doktorlar %1 şansımız var diyor. Eşi, ailesi, çocukları her şeye hazırlıklı bir şekilde bekliyoruz. Ameliyata girmeden bütün ailesinden imza almışlar. Doktorlar 'ameliyata almasak da olur' demiş, aile yine de tüm şanslarını denemek istedi."

'1,5 SAAT BAYGIN KALMIŞ'

Duymayan Kalmasın programına telefonla bağlanan İbrahim Erkal'ın iş ortağı Feyzullah Çelebi, ünlü sanatçının sağlık durumunu anlattı:

"Saat 01.00'de siteye giriş yapmış. Güvenlik görevlisi beni aradı. Ben 02.30'da oradaydım. 1-1,5 saat otoparkta kalmış. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söylüyorlar. Rabbimden şifa diliyoruz. Dostlarından dua bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez diyoruz. Zaman zaman yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşıyordu, Eşi, çocukları ve ailesi de hastanede. " 

İbrahim Erkal, 10 gün önce 3’üncü kez baba olmuştu...

Öte yandan İbrahim Erkal’ın 10 gün önce üçüncü çocuğunun dünyaya geldiği ve adını da ’Elifsu’ koyduğu öğrenildi. Hastaneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "10 gün önce bir kız çocuğu oldu. Allah önce çocuklarına sonra hepimize bağışlasın diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

'DURUMU KRİTİK'

İbrahim Erkal'ın kuzeni Hilmi Şahin sanatçının sağlık durumunu anlattı.

"Yüksek tansiyona bağlı bir rahatsızlık geçirdi. Başka hiçbir şey yok. Doktorlar durumu kritik diyorlar. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Gece 02.00'dan beri hastanedeyiz. Durumu kötü. Ümidimizi kaybetmiyoruz. Dualarını bekliyoruz. Bu akşam Caddebostan'da konseri vardı. Çok acılıyız. Çok zor bir şey yaşadığımız. Herkes hastanede. Daha önce hiç bayılma gibi bir durumu olmadı. Son çocuğu onun hayatına renk katmıştı. Pazar günü beraberdik. Akşam arkadaşlarıyla yemekteydi. "

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde