Beşiktaş'tan Kasımpaşa'ya gol yağmuru

Beşiktaş'tan Kasımpaşa'ya gol yağmuru

Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan maçta siyah-beyazlı takım güçlü rakibi karşısında adeta gol oldu yağdı.

Beşiktaş'tan Kasımpaşa'ya gol yağmuru
16px
24px
18.04.2015 19:01
ABONE OLgoogle
Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan maçta siyah-beyazlı takım güçlü rakibi karşısında adeta gol oldu yağdı. Kara kartal karşılaşmadan 5-1 galip ayrılmasını başardı ve puanını 58'e yükseltti.

Bu sonucun arından Beşiktaş, Galatasaray'ı averajla geride bırakıp liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

Siyah-Beyazlıların golleri 4'te Mustafa Pektemek, 38'de Demba Ba, 50'da Motta, 75'te Olcay Şahan ve 86'da Sosa'dan geldi.

KASIMPAŞA 9 KİŞİ TAMAMLADI

Kasımpaşa'da 53'te Barış Başdaş ve 77'de Adem Büyük kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 58 yaptı. Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı. Ligin 28. haftasında Beşiktaş sahasında Karabükspor'u ağırlayacak. Kasımpaşa ise deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşılaşacak.

İşte karşılaşmanın ilk 11'leri:

KASIMPAŞA: Ertaç, Veysel, Donk, Sancak, Dvali, Scarione, Alpaslan, Tunay, Castro, Babel, Adem

BEŞİKTAŞ: Günay, Serdar, Ersan, Sivok, Motta, Atiba, Sosa, Tolgay, Olcay, Mustafa Pektemek, Demba Ba

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan maçın ilk yarısı, siyah-beyazlı takımın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

3. dakikada Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in golüyle öne geçti. Siyah-beyazlıların sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Sosa, ceza alanına ortaladı. Arka direkte Sivok'un kafayla altıpasa doğru gönderdiği topa, Mustafa Pektemek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Isaksson'un müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-1.

35. dakikada Kasımpaşa, Babel ile beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan Sancak'ın ceza alanına ortasında ön direğe doğru hareketlenen Babel, altıpas önünde gelişine topa vurdu. Kaleci Günay'ın uzanarak çeldiği topu, Ersan Adem Gülüm uzaklaştırdı.

38. dakikada Beşiktaş, Demba Ba'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Sosa'nın yerden ara pasında Olcay'ın üzerinden atladığı topu ceza alanında kontrol eden Demba Ba, kaleci Isaksson'u geçtikten sonra sağ çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-2.

41. dakikada Kasımpaşa, Tunay Torun'un golüyle farkı 1'e indirdi. Kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden, sol çaprazdan serbest vuruş kazanan Kasımpaşa'da topun başına geçen Tunay Torun, ceza alanına ortasını yaptı. Bu bölgede kimsenin dokunamadığı ve yerden seken meşin yuvarlak, sağ köşeden filelerle buluştu: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Beşiktaş, Motta'nın golüyle farkı bir kez daha 2'ye çıkardı. Ceza alanındaki Olcay'ın yerden geriye doğru pasında, ceza alanı dışında topu kontrol eden Motta, sol çaprazdan topa sert vurdu. Kasımpaşa defansına da çarpan meşin yuvarlak, sağ köşeden filelerle buluştu: 1-3.

53. dakikada Kasımpaşa sahada 10 kişi kaldı. Topla hareketlenen Demba Ba, ceza yayı önünde Barış'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Barış'a direkt kırmızı kart gösterdi.

75. dakikada Beşiktaş, Olcay'ın golüyle skoru 4-1'e taşıdı. Sağ taraftan topla hareketlenen ve ceza alanına giren Mustafa Pektemek'in aşırtma pasında, Olcay sağ çaprazdan topun gelişine yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Isaksson'un sağından filelerle buluştu: 1-4.

77. dakikada Kasımpaşa sahada 9 kişi kaldı. Topun olmadığı bölgede kendi taraftarıyla sözlü diyaloğa giren Adem Büyük'e, maçın hakemi direkt kırmızı kart gösterdi.

81. dakikada Babel'in ceza yayının gerisinden sert vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü.

86. dakikada Beşiktaş, Sosa'nın golüyle farkı 4'e çıkardı. Oğuzhan'ın pasında defansın arkasına sarkan Sosa, kaleci Isaksson'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza alanına girer girmez plasesini yaptı. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-5.

Beşiktaş, karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa ile oynanan maçta İstanbul Başakşehir karşısındaki kadroda zorunlu olarak tek değişiklik yaptı.

Hırvat çalıştırıcı, sarı kart cezalısı Gökhan Töre'nin yerine Mustafa Pektemek'i ilk 11'de sahaya sürdü. Sosa, Gökhan'ın yokluğunda orta sahanın sağında forma giyerken, Olcay Şahan diğer maçlarda olduğu gibi sol kanatta görev yaptı.

Savunmanın göbeği yine Sivok ve Ersan Gülüm'den oluşurken, kanatlarda Serdar Kurtuluş ile Motta oynadı. Hutchinson, ön liberoda rakip atakları kesmeye çalışırken, Tolgay Arslan bu oyuncunun önünde savunma ile hücum arasındaki bağlantıyı kurma görevi yaptı. Slaven Bilic, Mustafa ile Demba Ba'yı ise hücum hattında görevlendirdi.

BEŞİKTAŞ'IN EKSİKLERİ

Beşiktaş'ta cezalı Gökhan Töre'nin yanı sıra sakatlıkları süren Veli Kavlak, kaleciler Tolga Zengin ve Cenk Gönen, kadroda yer almadı.

Henüz hazır olmayan Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı ile Uğur Boral, teknik direktör Bilic tarafından kadroya dahil edilmedi.

KALE YİNE GÜNAY GÜVENÇ'İN

Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in sakatlıkları sonrası İstanbul Başakşehir maçında olduğu gibi kalede Günay Güvenç görev aldı.

Fenerbahçe maçında Tolga'nın sakatlığının ardından sonradan oyuna dahil olan siyah-beyazlı oyuncunun yedeği ise 19 yaşındaki Veysel Sapan oldu.

Sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarında kadroda yer almayan Daniel Opare'nin yanı sıra Oğuzhan Özyakup, Pedro Franco, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyundu.

ÖNDER ÖZEN, İLK HEYECANINI ESKİ TAKIMINA KARŞI YAŞADI

Hafta içinde Kasımpaşa teknik direktörlüğüne getirilen Önder Özen, ilk maçında eski ekibine karşı sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta futbol genel direktörlüğü yapan ve sezon başında bu görevinden ayrılan Özen, Kasımpaşa teknik direktörü olarak ilk kez yedek kulübesinde yer aldı.

Önder Özen, maç öncesinde siyah-beyazlıların yedek kulübesindeki oyuncu ve teknik heyetle tek tek tokalaştı. Özen, Slaven Bilic'e sarılarak başarılar diledi.

Bir dönem siyah-beyazlı takımda forma giyen Mehmet Aurelio da Özen'in yardımcısı olarak ilk heyecanını Beşiktaş'a karşı yaşadı.

BEŞİKTAŞ TARAFTAR DESTEĞİNDEN YOKSUN KALDI

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında taraftar desteğinden yoksun kaldı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın misafir takım tribün kapatma cezası sebebiyle statta yer alamadı.

ISAKSSON, 7 HAFTA SONRA KALEDE

Kasımpaşa'da İsveçli kaleci Jan Andreas Isaksson, 7 hafta sonra ilk 11'de şans buldu.

Son olarak takımının 19. haftada Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda yaptığı ve 6-2 mağlup olduğu karşılaşmada kalede yer alan tecrübeli kaleci, sonraki 7 maçta ilk 11'de forma giyemedi. Kardemir Karabükspor, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarında kadroda yer almayan Isaksson; Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Galatasaray maçlarında ise yedek soyunmuştu.

Lacivert-beyazlı takımda sakatlıkları süren Orhan Şam ile Eren Derdiyok da kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta kadroda yer almayan İsmail Köybaşı ve Atınç Nukan, 21 Yaş Altı Ligi'nde Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada forma giydi. Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde oynanan ve 2-2 berabere biten maçta Beşiktaş'ın golleri bu iki oyuncudan geldi.

Bu arada Kasımpaşalı oyuncular, sahaya "Daha iyi bir dünya için sevgi, saygı, merhamet kutlu doğum haftanızı tebrik ederiz" yazılı pankartla çıktı.

Hafta içinde gergin günler yaşayan ve İngiltere'de olduğu öğrenilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tribünde yer almadı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde