Beşiktaş'ta rezalet diz boyu! 3 ay önce kovulmuşlar

Beşiktaş'ta rezalet diz boyu! 3 ay önce kovulmuşlar

Beşiktaş'ta aralarında Rahmi Koç ve Serdar Bilgili gibi önemli isimlerin de olduğu 283 üyenin Divan Kurulu'ndan ihracına, Yönetim Kurulu'nun onay verdiği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta rezalet diz boyu! 3 ay önce kovulmuşlar
16px
24px
19.08.2014 07:46
ABONE OLgoogle
Beşiktaş'ta aralarında Rahmi Koç ve Serdar Bilgili gibi önemli isimlerin de olduğu 283 üyenin Divan Kurulu'ndan ihracına, Yönetim Kurulu'nun onay verdiği ortaya çıktı.

1. Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, “Yaşananlardan yönetimin haberi vardı” dedi. Üstelik Karadeniz, 65 yaş üstü veya 25 yıllık üyelerin bu kapsamdan çıkarılmasını istemişti. 

2. Tüzükte yapılan değişikliğin, 5 Mayıs 2013’teki kongrede gündem dışı olarak son anda teklif edildiği ortaya çıktı. Ve madde, yönetimin onayıyla 42 üye tarafından kabul edildi. 

3. Mevcut yönetimde bulunan, ancak futbol şubesinden ayrılan Deniz Atalay ile Ahmet Kavalcı’nın da Divan Kurulu’ndan çıkarılanlar arasında olduğu dile getirildi. 

4. Rahmi Koç, Yıldırım Demirören, Serdar Bilgili gibi üst düzey Beşiktaşlıların bulunduğu 283 Beşiktaşlı üyenin üç ay önce ihraç edildiği, ancak kendilerine bildirilmediği ortaya çıktı. 

5. Üyelikleri düşen isimlere de son Divan Kurulu’na katılmaları için davetiye gönderildiği, ancak bazı üyelerin salona kadar gelerek kapıdan döndürüldüğü ifade edildi.

Koç'un yıllar önce Seba'ya yazdığı mektup

Üst üste üç toplantıya mazeretsiz katılmadıkları gerekçesiyle Divan Kurulu üyeliğinden çıkarılan 283 üyeyle ilgili hedef gösterilen Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz yaşananları anlattı. 

Milliyet Gazetesi'nden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Yalçın Karadeniz, “Konu, 2013’te yapılan tüzük tadil kongresinde 31-g maddesi ile ilgilidir. Çok üzgünüm ama bunun yanında vicdanen çok rahatım. Üzgünüm, çünkü içinde çok sevdiğim, saydığım yakın arkadaşlarım var. Vicdanen rahatım, ben hiç kimseyi Divan‘dan düşürmedim, hiç kimseyle ilgili böyle bir karar almadım” dedi. 

42 OYLA GEÇMİŞ 

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kongrede birçok kişinin salondan ayrıldığına dikkat çeken Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü: 

“On bin üyenin tüzük tadil kongresine katılma hakkı varken, bu madde 42 oyla geçmiş ve kabul görmüştür. Ben buna şiddetle karşı çıktım. Orta yol bulunmasını istediğim halde bu madde geçmiştir. İnsaflı olmak lazım. Önergeyi verenler kusurlu değil, toplantıya katılıp 42 oyla kabul edenler kusurlu değil, tüzüğün kendiliğinden düşer hükmünü uygulayan Divan Kurulu mu kusurlu?” 

HABERLERİ VARDI 

Divan Kurulu üyeliği düşenlere neden haber verilmediği eleştirisini yanıtlayan Karadeniz, “Tüzüğü okumadıkları için bilmiyorlar. Tüzük ‘kendiliğinden düşer’ diyor. Olabilecekleri öngörerek usul olmamasına rağmen divan toplantılarıyla ilgili davetlerde dip not olarak bunu yazdırmışım” diye konuştu. 

Yalçın Karadeniz, tüzük tadil kongresinde, son anda bir önerge sunulduğuna dikkat çekerek, yönetimin de genel kurulda bu durumu kabul ettiğini belirtti, “Bunların yaşanacağından yönetimin haberi vardı” ifadesini kullandı.

KARADENİZ: ELİM GİTMEDİ 

Süleyman Seba’nın vefatının hemen ardından böyle bir toplantı yapılması ve bu şahısların bu toplantıda düşürülmesi eleştirilerine de cevap veren Yalçın Karadeniz, “Bu düşürülenler, geçen toplantıdan önce düşürülmüş insanlardır. Bunlar 3 ay önce düşürülen üyelerdir. Ben bu durumdan haberdardım ama kimseye böyle bir yazı yazmaya elim gitmedi. O kadar uğraşlarla üye olan insanların üyeliğinin düştüğüne dair yazıları yazmak çok zordu ben de yazamadım. Ayrıca bu davetiyeleri 15 gün önce yolladık. Toplantı kararı alınmıştı ve bizde Seba’nın cenazesinden dolayı değiştirme gereği görmedik. Sonuçta düğün dernek yapmıyoruz” dedi. 

Bu arada üyelikten atılan 283 üyeye de Divan kurulu’na katılmaları için davetiye gittiği, bir kısmının kapıdan çevrildiği ortaya çıktı. Karadeniz, davet kısmıyla kendilerinin ilgilenmediğini söyledi. 

İŞTE TARTIŞILAN 31/G MADDESİ 

Divan Kurulu Toplantılarına mazeretsiz olarak üç kez ard arda katılmayan üyelerin divan kurulu üyeliği kendiliğinden düşmüş sayılır. 

DİVAN’IN O DÖNEMDEKİ TEKLİFİ 

Divan Kurulu Toplantılarına mazeretsiz olarak (6) altı kez ard arda katılmayan üyelerin Divan Kurulu üyeliği kendiliğinden düşmüş sayılır. Divan Kurulu üyeliğinde (25) yirmi beş yılını doldurmuş veya (65) altmış beş yaşını doldurmuş üyeler için, hangisi önce gelirse bu madde uygulanamaz. 

"NE! BENİ DEMİ ATMIŞLAR?" 

Divan Kurulu’nda üyelikleri düşen isimlerin arasında, mevcut yönetimden Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay’ın da olduğu ortaya çıktı. 

Futbol şubesi yönetiminden ayrılan iki isimden Kavalcı, bu durumu Milliyet’ten öğrenirken, “Ne! Beni de mi üyelikten atmışlar. Hiç haberim yok. Bana bir bilgi gelmedi. Tüzük kongresinde ben yoktum ama o madde o kadar acele geçirilmiş ki, kimse neye onay verdiğini bilmiyordu diye duydum. Böyle bir maddeye o zaman onay verilmemeliydi. Bu camiada başkanlık ve yöneticilik yapmış insanlar bunu hak etmiyor” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Atalay ve Kavalcı’nın da Divan Kurulu üyeliğinin düşmesi yönetimde de bomba etkisi yarattı. İki mevcut yöneticinin bu şekilde üyeliğinin düşmesi trajikomik olarak nitelendirilirdi. Yönetici Deniz Atalay’ın da üyeliğinin düştüğünü yönetici arkadaşı Ahmet Kavalcı’dan öğrendiği ortaya çıktı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde