Beşiktaş, son 2 dakikada Erciyes'e boyun eğdi

Beşiktaş, son 2 dakikada Erciyes'e boyun eğdi

Süper Lig'de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, sahasında lider Beşiktaş'ı 3-2 yendi.

Beşiktaş, son 2 dakikada Erciyes'e boyun eğdi
16px
24px
27.10.2014 21:49
ABONE OLgoogle
Süper Lig 7. hafta kapanış karşılaşmasında ev sahibi ekip SAİ Kayseri Erciyesspor, konuk ekip Beşiktaşı ağırladı. Maçın 55. dakikasında Boye'un golü ile SAİ Kayseri Erciyesspor 1-0 öne geçti. 67. dakika Gökhan Töre kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Töre, Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak. 70. dakika ve 84. dakika Kerim'in attığı gol ile Beşiktaş 2-1 öne geçti. 89. dakika Edinho'nun attığı gol ile Kayseri Erciyesspor maçta 2-2'lik eşitliği sağladı. 90. dakika Cenk Ahmet'in golü ile SAİ Kayseri Erciyesspor 3-2 öne geçti. Maç bu skorla sona erdi.

Stat: Kayseri Kadir Has

Hakemler: İlker Meral, Bülent Gökçü, Hakan Yemişken

Kayseri Erciyesspor: Gökhan, Anıl Karaer, John Boye, Caner, Murat Yıldırım, Barış Memiş, İbricic, Mandjeck, Cenk Ahmet, İlhan, Zoua

Beşiktaş: Tolga, Pedro Franco, Ersan, Motta, Gökhan Töre, Necip, Veli Kavlak, Atıba, Oğuzhan, Olcay Şahan (Dk. 37 Kerim), Demba Ba

Sarı kartlar: Dk. 39 Veli Kavlak, Dk. 44 Gökhan Töre (Beşiktaş), Dk. 40 İlhan Parlak (Kayseri Erciyesspor),

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 7. haftasında Kayseri Erciyesspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın çabası da gol getirmedi ve devre 0-0 sona erdi.

2. dakikada konuk ekip Beşiktaş, orta sahanın biraz ilerisinden sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Oğuzhan Özyakup'un penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasında Kayseri Erciyesspor defansı araya girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.

6. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, Roman Motta'nın çizgiye inip ceza sahasına yaptığı ortada arkaya giden topu Gökhan Töre kontrol etti. Sol ayakla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

7. dakikada orta sahadan şişirilen topla defansın arkasına bir anda sarkan İlhan Parlak topla buluştu, hemen sonra ceza sahasına girdi, aşırtma bir şut denedi, fakat top üstten az farkla auta çıktı.

8. dakikada sağ taraftan Kayseri Erciyesspor'da Barış Memiş'in kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen topla buluşan Jacques Zoua'nun kafa şutunda meşin yuvarlak kalenin sağından auta çıktı.

29. dakikada Anıl Karaer'in sol taraftan arka direğe doğru gönderdiği ortasında Beşiktaş'lı Ramon Motta'nın altı pasın içinde top ayağına çarptı ve kaleye yöneldi, fakat son anda kaleci Tolga Zengin'in müdahelesiyle top direkten tekrar oyun alanına düştü. Araya giren Motta meşin yuvarlağı uzaklaştırarak hatasını telafi etti.

43. dakikada Kerim Frei'in orta sahadan yerden pasıyla ceza sahasının önünde topla buluşan Demba Ba kaleye arkası dönükken pasını sol çaprazda bulunan Ramon Motta'ya aktardı. Bu oyuncunun sol ayağıyla ceza sahasının sol çaprazından attığı şutta top kaleye yakın bir mesafeden auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Barış Memiş'in ceza sahası dışı sol çaprazdan vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

Ev sahibi Kayseri Erciyesspor, 54. dakikada öne geçti. Sağ kanattan Anıl Karaer'in kullandığı serbest atışta penaltı noktası civarında iyi yükselen Boye kafa vuruşuyla takımı öne geçiren golü kaydetti: 1-0.

61. dakikada Zoua'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan İlhan Parlak'ın şutunu kaleci Tolga Zengin yatarak iki hamlede kontrol etti.

63. dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet Alkılıç'ın yerden pasında ceza yayı üzerinde Mandjeck'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

70. dakikada Beşiktaş eşitliği sağladı. Atiba'nın pasıyla kaleci Gökhan Değirmenci ile karşı karşıya kalan Kerim Koyunlu plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1.

83. dakikada İlhan Parlak'ın sağ kanattan yaptığı ortada defanstan seken topa kale sahası içerisinde müsait pozisyondaki Murat Yıldırım vuramayınca, Erciyesspor önemli bir fırsatı kaçırdı.  

85. dakikada Beşiktaş öne geçti. Demba Ba'nın vuruşunda kaleci Gökhen Değirmenci'den seken topu kale sahası içerisinde tamamlayan Kerim Koyunlu hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı: 1-2.

90. dakikada Kayseri Erciyesspor eşitliği yakaladı. Murat Yıldırım'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte zor pozisyondaki Edinho topu filelerle buluşturdu.

90+1. dakikada Kayseri Erciyesspor tekrar öne geçti. Ani gelişen Kayseri Erciyesspor atağında Sylla orta alandan sürerek getirdiği topu Zoua'ya o da ceza sahası içerisindeki Cenk Ahmet Alkılıç'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-2.

Maçı Kayseri temsilcisi 3-2 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Toto Süper Lig lideri Beşiktaş'a Kayseri'de ilgi büyük oldu. Kadir Has Stadı'nda Kayserili Beşiktaşlılar başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Samsun, Giresun, Aksaray, Malatya ve Niğde'den gelen siyah beyazlı taraftar, takımlarını özellikle sahaya ısınmak için çıktıklarında kulakları sağır eden bir gürültü ile alkışlayıp, tezahürat yaptı. 1865 kişilik misafir tribünü dolduran, yan tribünlerede oturan Beşiktaş taraftarı,  siyah beyazlı oyuncuları tek tek tribaünie çağırıp, üçlü çektirdi.

-Maçtan üç saat önce tribünde yerini alan Beşiktaşlı taraftar,kendilerine ayrılan tribüne büyükçe bir ‘' Beşiktaş Cumhuriyeti değil, Cumhuriyetin Beşiktaş'ı'' pankartı astı. Bu arada Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri de full kadro Kayseri deplasmanına gelerek, Kadir Has Stadının 104 nolu locasından takımlarını izledi.

-Beşiktaşlı oyuncular içinde Kayseri deplasmanında en çok ilgiyi  Kayserili gurbetçi oyuncu Olcay Şahan gördü. Kayserili oyuncuyu, Kayseri'deki akrabaları gerek otelde ziyaret edip, gerekse stada gelerek destekledi. Siyah beyazlı oyuncular kaldıkları otelin altındaki şarkütericiden kilo kilo pastırma sucuk ve mantı satın aldılar.

- Kadir Has Stadı'nda Passolig uygulaması nedeniyle tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Erciyesspor Taraftar Derneği üyeleri kale arkası tribünden takımlarını davulla desteklerken,  Erciyesspor bandosu da maça renk katıp, mavi beyazlı oyuncuları coşturdu.

- SAİ Erciyesspor'da haftalar sonra Necati Ateş , ilk kez onbirde  yer almadı.  Sezon başından bu yana galibiyet yüzü göremeyen, Mavi siyahlı takımda oyuncular maça çıkmadan soyunma odasında galibiyet için birbirlerine söz verdiler. Mavi siyahlılar sahaya ellerinde LÖSEV'e destek veren ‘' Bir Tuğlada sen koy ‘' yazılı pankartla çıktı

- Kadir Has Stadı bu karşılaşmaya Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel ve 30 kişilik ekibi tarafından  oldukça titiz biçimde hazırlandı.  2014-2015 sezonunda SAİ Erciyesspor ve Kayserispor'un 9 maç oynadığı stadın zemini,teknik adam, futbolcu ve yöneticilerden tam not aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde