Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
16px
24px
23.01.2017 22:12
ABONE OLgoogle

Başakşehir'in Fenerbahçe'ye yenildiği haftada Beşiktaş, Alanyaspor deplasmanında şov yaparak liderlik koltuğuna oturdu. Siyah-beyazlılar rakibini 4-1 yenerken, Ricardo Quaresma 1 gol atıp 2 de asist yaptı.

Başakşehir’in Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olduğu haftada mutlak 3 puan isteyen siyah-beyazlılar maça oldukça baskılı başladı. İlk 5 dakikada 5 korner kullanan Beşiktaş, ilk golü Cenk Tosun ile buldu. Quaresma’nın 13. dakikada sağ kanattan kestiği etkili ortada Cenk iyi yükselerek topu filelerle buluşturdu: 1-0. Cenk Tosun golden sonra yedek kulübesine giderek beline tedavi yaptırsa da yerini 36. dakikada Tolgay’a bıraktı.

BABEL SİFTAH YAPTI

39. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Tolgay’ın harika pasıyla topla buluşan Babel, rakibini ve kaleciyi yatırdıktan sonra topu boş filelere göndererek siyah-beyazlı formayla ilk golünü kaydetti: 2-0. Beşiktaş bu golden sonra soyunma odasına rahat gitti.

Beşiktaş'ın Deportivo'dan transfer ettiği Ryan Babel, Süper Lig'deki ikinci maçında siyah-beyazlı formayla ilk golünü kaydetti. İlgili Haberi Oku

İKİNCİ YARI PENALTILARLA BAŞLADI

Maçın ikinci yarısının ilk dakikasında Beşiktaş penaltı kazandı. 46. dakikada Quaresma’nın yaptığı ortada Babel ile hava topuna yükselen Aissati, topa elle müdahale edince hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Quaresma bu sezon ilk golünü atarak skoru 3-0’a getirdi.

Alanyaspor’u umutlandıran gol 53. dakikada geldi. Tosic’in hatası ile gelişen ani Alanyaspor atağında Guerrier kaleci Fabri ile karşı karşıya pozisyonda yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Fabri başta olmak üzere Beşiktaşlı futbolcular penaltı kararına büyük tepki gösterdi. İspanyol kaleci sarı kart gördü.

Penaltıda kaleci Fabri’yi ters köşeye yatıran Love, farkı ikiye indirerek durumu 3-1 yaptı.

Beşiktaş`ta Cenk Tosun sakatlandı

Beşiktaş'ı Alanyaspor deplasmanında 1-0 öne geçiren Cenk Tosun, belinden sakatlanarak oyundan çıktı. İlgili Haberi Oku

SON NOKTAYI MARCELO KOYDU

Farkın iki inmesinden sonra sahada ortam gerildi. Alanyasporlu oyuncular ile Beşiktaşlı oyuncular arasında bir gerginlik yaşandı. Yükselen tansiyon sonrasında Guerrier ile Quaresma sarı kart gördü.

Oyun hakimiyetini yeniden eline alan Beşiktaş maça noktayı Marcelo ile koydu. Quaresma’nın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Brezilyalı stoper meşin yuvarlığı köşeye göndererek durumu 4-1 yaptı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 41 puanla liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlılar gelecek hafta sahasında Konyaspor’u konuk edecek.

Alanyaspor ise 18 puanla 14. sırada kaldı. Antalya temsilcisi gelecek hafta şehrin bir diğer takımı Antalyaspor ile karşılaşacak.

GÖKHAN GÖNÜL SAKATLANDI

Golden sonra Gökhan Gönül yerini Beck’e bıraktı. Geçen hafta Osmanlıspor deplasmanında da sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan milli oyuncu, golden önce kenara değişiklik işareti yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde