Beşiktaş karıştı! Orman ve Çebi'ye zehir zemberek sözler

Beşiktaş karıştı! Orman ve Çebi'ye zehir zemberek sözler

Beşiktaş'ta, futbol şubesi sorumluluğu görevinin lağvedilmesiyle başlayan tartışma, yeni bir boyut kazandı.

Beşiktaş karıştı! Orman ve Çebi'ye zehir zemberek sözler
16px
24px
06.07.2015 15:22
ABONE OLgoogle
Beşiktaş'ta, futbol şubesi sorumluluğu görevinin lağvedilmesiyle başlayan tartışma, yeni bir boyut kazandı. Karardan önce 'futbol şubesinden sorumlu yönetici' görevini yürüten Mete Vardar, kararı televizyondan öğrendiğini belirterek, başkan Fikret Orman ve 2. başkan Ahmet Nur Çebi'yi topa tuttu. Vardar şimdilik istifa etmedi, ancak her an bırakabileceğinin sinyalini verdi.

Beşiktaş'ta, 2. başkanı Ahmet Nur Çebi'nin geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısıyla duyurduğu 'futbol şubesi sorumluluğu görevi lağvedildi' kararı, yönetimi karıştırdı. Karar öncesinde yönetim kurulunda futboldan sorumlu yönetici olarak görev yapan Mete Vardar, söz konusu kararı televizyondan öğrendiğini belirtip, başkan Fikret Orman ve 2. başkan Ahmet Nur Çebi hakkında zehir zemberek açıkmalarda bulundu. Vardar'ın açıklamaları şöyle:

"TAKIMDAKİ DİSİPLİNSİZLİĞİ SONA ERDİRMEM İSTENDİ"

"Geçen yıl başkanımız Sayın Fikret Orman, daha önceki yıllardan bu yana süregelen takım içerisindeki disiplinsizliklerin sona ermesi, takım bütünlüğünün sağlanması ve Beşiktaş’a yakışan takım hüviyetini kazanmamız adına bana A takım sorumluğunu teklif etmiştir. Kendisi, daha önce başka kulüplerdeki futbolculuktan başkanlığa kadar her kademedeki tecrübelerim, İş hayatımdaki başarılarım, karşılıksız Beşiktaş aşkım ve mevcut yönetim kurulu içerisinde bu görev için en tecrübeli üye olmamın bu görevi bana teklif etmesindeki etkenler olduğunu ifade etmiştir.

"BİRÇOK DEPLASMANDA SADECE BEN VARDIM!"

Ben de pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi İken teklif edilen bu onurlu görev için teşekkür edip kendisinden düşünmek için müsaade istemiştim. 10 gün aradan sonra iş hayatımdaki görevlerimin büyük bir kısmını kardeşime devrederek ve ailemin de rızasını alarak başkana kararımı bildirdim. 28 Haziran 2014 itibariyle göreve başladığım 1 sene boyunca çocuklarıma ve işime bile ayıramadığım vakti futbol takımımızla beraber geçirdim. Birçok deplasmanda takıma tek başıma eşlik etsem de, çok zor şartlarda da olsa takımı hiçbir zaman hiçbir yerde yalnız bırakmadım.

"TAKIMDA BİR AİLE ORTAMI YARATTIM"

Sonuç olarak teknik heyet ,futbolcular ve bizler çok büyük bir mücadelenin içerisinde olmamıza rağmen en büyük hedefimiz olan şampiyonluğu üzülerek elde edemedik. Fakat gerçekten iyi bir aile ortamı yarattığımızı ve uyumlu çalıştığımızı düşünerek bunun böyle olup olmadığını siz değerli kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Beşiktaş’ımızın uzun yıllar başında olacağını ümit ettiğim ve gelmesi için de çok gayret gösterdiğim Şenol Hocamıza çok uygun bir çalışma ortamı yarattığımı düşünüyorum.

"ÇEBİ'NİN KURUMSALLIK İLE İLGİLİ SÖZLERİNİ HAYRETLE DİNLEDİM"

Başkanımız Sayın Fikret Orman tarafından bana verilen bu görev tamamen bilgim dışında 2. Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi tarafından basın toplantısıyla bitirilmiştir. Özellikle açıklaması içerisindeki kurumsallık ile ilgili kısımları hayretle izledim. Futbol komitesini kaldırma kararını birlikte aldığımızı ve bunun kurumsallık adı altında yapılması gerektiğini belirten ifadesini ben de açıklaması sırasında duymuş oldum.

"BÖYLE BİR KARARI TELEVİZYONDAN ÖĞRENMEK ÇOK ÜZÜCÜ"

Bir kurum için alınan kararların yönetim kurulu ile beraber alınması gerektiğini düşünüyorum. Benim gibi açık, samimi ve tek amacı Beşiktaş'a hizmet etmek olan, kulüp siyasetinden her zaman uzak kalmış birinin açıkçası bunları televizyon ekranlarında ve gazetelerde görmesi son derece üzücü oldu.

İnşallah kimin tarafından ve ne sebeple verildiğini bilmediğim bu karar hepimiz için hayırlı olur. Çünkü bizler gelip geçiciyiz aslolan Beşiktaştır. Mete Vardar olarak kendi şahsım üzülse bile Beşiktaş’ımızı üzmemek adına açıklamalarımı bu noktada bırakıyorum.
Dilerim ki; "Çocukluğumuzdan beri coşkuyla sevdiğimiz Beşiktaş’ımız, tüm camianın birleştiği ve birlikte hareket edebildiği bir kulüp haline gelir ve yeni açılacak mabedi olan Vodafone Arena’da başarıdan başarıya koşarak şampiyonluklara ulaşır.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde