Beşiktaş dört golle Belgrad’ı fethetti

Beşiktaş dört golle Belgrad’ı fethetti

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş, daplasmanda Sırp ekibi Partizan'ı 4-0 yenerek, Tottenham ile ilk sırada yer aldı.

Beşiktaş dört golle Belgrad’ı fethetti
16px
24px
24.10.2014 04:27
ABONE OLgoogle
Süper Lig’in zirvesinde yer alan Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde de çok farklı. Sırbistan’ın kayıpsız lideri Partizan’a konuk olan Siyah-Beyazlılar, net bir skorla 4-0 kazandı. Kara Kartal’ı, C Grubu’nun birinci basamağına taşıyan golleri ilk yarıda Veli Kavlak ve Demba Ba, ikinci devrede Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre attı.

Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu’ndaki 3’üncü maçında, Partizan’ı deplasmanda 4-0 yendi. 5 puanla Tottenham’ın önünde koltuğa kurulan Kartal’ı galibiyete taşıyan golleri Veli Kavlak, Senegalli forvet Demba Ba, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre attı. Türkiye’de zirvede oturan Siyah-Beyazlılar, 8 haftası geride kalan Sırbistan Ligi’nin kayıpsız liderini, 6 Kasım’da ağırlayacak.

Hırvat teknik adam Slaven Bilic, Ankara’da 3-2 kazandıkları Sivasspor karşılaşmasının kadrosunda üç değişikliğe gitti. O gün sakatlanan ve sağ diz iç yan bağlarında 2. derece yırtık belirlenen Serdar Kurtuluş’un yerine sağ bekte Necip’i görevlendirdi.

Başkent’te Kerim Frei’in yerine ikinci yarıda şans yakalayan Oğuzhan, bu kez genç yeteneği kulübeye yolladı. Ersan Adem Gülüm, formasını Kolombiyalı Pedro Franco’ya kaptırdı. Mücadelenin ilk atağını ev sahibi geliştirdi. 2’de, Lazovic’in şutunda top üstten dışarıya gitti. Çimler üzerindeki su birikintileri hakimiyeti zorlaştırınca futbolcular kontrollü oyunu yeğledi. İlerleyen bölümde ağırlığını hissettiren Beşiktaş, 18’de golü buldu. Oğuzhan’ın pasında Veli, uzak mesafeden etkili vurdu; meşin yuvarlak sağ köşeden ağlarla buluştu.

Sırp Marko Nikoliç’in öğrencileri vakit geçtikçe baskı yapmaya çalıştı ama savunmamız yerleşti. 29’da Gökhan Töre’ye direk ‘dur’ dedi. 36’da Skuletic çevirdi, Pantic dokundu ama Tolga Zengin muhteşem kurtardı. 45’te Olcay’ın mükemmel asistinde sol çaprazındaki Demba Ba, kaleci Lukac’ı avladı. Partizan ikinci devre umutlanmak istedi fakat geride geçit vermedik. 52’de sol kanattaki Olcay, ceza alanındaki Gökhan’ı, o da Oğuzhan’ı düşündü. Gurbetçi yıldız, farkı 3’e çıkardı. İki dakika sonra savunma arkasına çok iyi sarkan Gökhan, tribünlerde oturan az sayıdaki, ekranları başındaki milyonlarca taraftarı coşturdu.

Tolga, Bilge Kral’ı unutmadı

Beşiktaş’ın takım kaptanı Tolga Zengin, Partizan maçı sonrası Bosna-Hersek’in Bilge Kral lakaplı efsane devlet adamı Aliya İzzetbegovic’i unutmadı. Tecrübeli file bekçisi, “Rahat bir galibiyet aldık. Güzel bir karşılaşmaydı. Herkes birbirine karşı çok iyi niyetliydi. 4 gün önce Aliya Izetbegovic’in ölüm yıldönümüydü. Buradan Aliya İzzetbegovic’i de rahmetle anıyorum.” diye konuştu. Halkıyla birlikte özellikle Sırp zulmüne karşı mücadele eden Boşnak lider, 19 Ekim 2003’te hayatını kaybetmişti.

Slaven Bilic: Çok iyi yoldayız

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, her maçta rakiplerine üstünlük kurduklarını söyledi. Çok iyi yolda olduklarını vurgulayan Hırvat teknik adam, “Oyuncularımdan daha fazlasını bekleyemezdim. Kriterlerimizi, standartlarımızı yüksek tutuyoruz.” dedi. İlk golü atan Veli Kavlak’ın performansını metheden 46 yaşındaki deneyimli isim, “Diğer futbolcularım da isabetli şutlar attı. Harika bir oyun sergiledik; ama kesinlikle kendimizi kaptırmamalıyız. Henüz ekim ayındayız. Eğer çalışmayı bırakırsak bir anda her şey elimizden kayıp gider.” dedi.

Grupta alınan sonuçlar ve puan durumu ise şöyle:

Partizan-Beşiktaş: 0-4

Tottenham-Asteras: 5-1

TAKIMLAR    O    G    B    M    A    Y    P
1-Beşiktaş    3    1    2    0    6    2    5
1-Tottenham    3    1    2    0    6    2    5
3-Asteras    3    1    1    1    4    6    4
4-Partizan    3    0    1    2    0    6    1
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde