Beşiktaş, Olympiakos deplasmanından avantajla dönüyor

Beşiktaş, Olympiakos deplasmanından avantajla dönüyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, avantaj yakaladı.

Beşiktaş, Olympiakos deplasmanından avantajla dönüyor
16px
24px
10.03.2017 04:14
ABONE OLgoogle

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Beşiktaş, Yunanistan'da Olympiakos'un konuğu oldu. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından Kara Kartal, Arena'da oynanacak rövanş maçı için avantajlı bir sonuç elde etti. Şenol Güneş'in öğrencileri, 16 Mart Perşembe günü çeyrek final için taraftarı önünde kritik bir maça çıkacak.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Beşiktaş, Atina’da Olympiakos’a konuk oldu. Karaiskakis Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetti. Mücadeledeki gol perdesini ev sahibi takım açtı.

Ani gelişen Olympiakos atağında sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasına doğru hareketlenen Cambiasso düzgün bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda siyah beyazlı takım aradığı golü buldu. Kaleci Leali’nin hatalı pasıyla topla buluşan Aboubakar, ceza sahası yayı içinden kendisine şut açısı yaratarak sağ ayağının içiyle topu köşeye gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1.

Başka gol sesi çıkmadı. Maç 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Kara Kartal, Vodafone Arena’da oynanacak rövanş maçı için avantajlı bir sonuç elde etti. Şenol Güneş’in öğrencileri 16 Mart Perşembe günü çeyrek final için taraftarı önünde kritik bir maça çıkacak.

Tolgay Arslan cezalı

Karşılaşmanın 15. dakikasında rakibine yaptığı hareketten dolayı sarı kart gören Tolgay Arslan, cezalı duruma düştü. 

Siyah-beyazlı futbolcu, cezası nedeniyle rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek. 

Avrupa'nın golcüsü Aboubakar

Beşiktaş'ın beraberlik golünü atan Vincent Aboubakar, takımının bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu olma özelliğini sürdürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde siyah-beyazlı ekibe 3 gol kazandıran Kamerunlu futbolcu, Avrupa Ligi'nde ise üst üste ikinci kez fileleri havalandırmayı başardı. Aboubakar, Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 5 gole ulaştı.

Taraftarlar arasında gerginlik

Karşılaşmayı izleyen az sayıdaki Beşiktaşlı taraftarlarla Olympiakoslular arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Takımlarının beraberlik golü sırasında sevinç yaşayan siyah-beyazlılara üst tribünden yabancı madde atıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde