Beşiktaş, İngiliz devi Arsenal'ı elinden kaçırdı

Beşiktaş, İngiliz devi Arsenal'ı elinden kaçırdı

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak isteyen Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda İngiliz devi Arsenal'i konuk etti.

Beşiktaş, İngiliz devi Arsenal'ı elinden kaçırdı
16px
24px
19.08.2014 19:59
ABONE OLgoogle
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, gruplara kalmak için play-off maçında İngiliz ekibi Arsenal ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı temsilcimiz birçok pozisyondan yararlanamayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 4. hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle 90+4. dakikada tribüne gönderildi.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 0-0'lık eşitlikle sona eren bu karşılaşmanın rövanşı 27 Ağustos Çarşamba günü Londra'da oynanacak...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada Olcay’ın Demba Ba’ya başlama vuruşunu verdiği pasta, Senegalli futbolcu topu direkt kaleye gönderdi. Arsenal kalecisi Szczesny’nin parmak ucuyla dokunuşunda meşin yuvarlak direkten oyuna döndü.

9. dakikada Oğuzhan’ın sağ kanattan ortaladığı topa, ceza sahası içerisindeki Demba Ba’nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Szczesny son anda kurtardı.

13. dakikada Sanchez’in pasında ceza sahası içerisine çalımlarla giren Wilshere’in vuruşunda top yandan auta çıktı.

32. dakikada Mustafa Pektemek’in pasında ceza sahası dışından Veli’nin sert şutu kaleci de kaldı.

39. dakikada ceza sahası dışından Wilshere’nin sert şutunda top kaleci Tolga’da kaldı.

44. dakikada savunmanın arkasına sarkan Demba Ba’nın çalımlarla ceza sahasına getirdiği topa yaptığı yerden sert şut direğin yanından auta gitti.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Oğuzhan’ın pasında çalımlarla ceza sahasına giren Olcay’ın uzak direğe plase vuruşunda top az farkla auta gitti.

80. dakikada Cazorla’nın kullandığı serbest vuruşta top iki hamlede kaleci Tolga’da kaldı.

80. dakikada Ramsey’in rakibine yaptığı sert müdahale de hakem Arsenalli futbolcuya ikinci sarı kartını göstererek, kırmızı kartla Ramsey’i oyun dışında bıraktı.

89. dakikada Chamberlain’in ceza sahası içerisinden vuruşunda top direkten döndü. Sonrasında Tolga’ya çarpan topu Ersan Gülüm uzaklaştırdı.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic, Vladimir Jovanovic (4. Hakem)

BEŞİKTAŞ: Tolga, İsmail, Motta, Ersan, Pedro, Olcay(Dk.73 Gökhan), Veli, Necip, Oğuzhan(Dk.81 Kerim), Mustafa(Dk.88 Cenk T.), Demba Ba

Yedekler: Cenk, Serdar, Sivok, Uğur, Kerim, Gökhan, Cenk T.

Teknik Direktör: Slaven Bilic

ARSENAL: Szczesny, Debuchy, Monreal, Koscielny, Chambers, Ramsey, Cazorla(Dk.90 Rosicky), Wilshere, Arteta(Dk.50 Flamini), Sanchez(Dk.73 Chamberlain), Giroud

Yedekler: Martinez, Bellerin, Miquel, Chamberlain, Rosicky, Flamini, Campbell

Teknik Direktör: Arsene Wenger

Sarı Kartlar: Motta (Dk.53), Ramsey (Dk.54, 80), Flamini (Dk.55), Monreal (Dk.66), Oğuzhan (Dk.77)

Kırmızı Kart: Ramsey (Dk.80

BEŞİKTAŞ - ARSENAL MAÇINDAN NOTLAR

Beşiktaş - Arsenal maçı öncesinde geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Onursal Başkan Süleyman Seba için saygı duruşu yapıldı.

UEFA'dan alınan özel izinle maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnadında efsane başkan Seba'yı alkışlayan taraftarlar "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" diye tezahüratta bulundular.

Karşılaşmanın devre arasında da Süleyman Seba'nın en sevdiği şarkı okan 'eski dostlar' parçası çalındı.

48 YIL ÖNCEKİ ARSENAL MAÇINDA OYNAYAN FUTBOLCULARA PLAKET VERİLDİ

Şampiyonlar Ligi play off elemesinde Beşiktaş ile Arsenal arasındaki mücadele iki takımın resmi olarak ilk maçıydı.

Arsenal ile daha önce üç kez özel maçta karşılaşan Beşiktaş 48 yıl önce oynanan Recep Adanır'ın jübile maçını 2-0 kazanmıştı.

48 yıl önce oynanan bu ilk maçı unutmayan Beşiktaş yönetimi o gün jübilesini yapan Recep Adanır ve takım arkadaşlarına maç öncesi plaket takdim etti.

Onur konuğu olarak Arsenal maçına gelen Recep Adanır ve yine bu maçta oynayan Necmi Mutlu,Fehmi Sağınoğlu ve Sami Şenol plaketlerini genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in elinden aldı.

BEŞİKTAŞ - ARSENAL MAÇINI 50 BİN SEYİRCİ İZLEDİ

Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play off eleme mücadelesini 50 bin futbolsever izledi.150 kadar Arsenal taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı seyretti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde