Beşiktaş, Bursaspor deplasmanında 3 puanı kopardı

Beşiktaş, Bursaspor deplasmanında 3 puanı kopardı

Kara Kartal zirveyi Başakşehir'den bitime 3 hafta kala tekrar geri aldı.

Beşiktaş, Bursaspor deplasmanında 3 puanı kopardı
16px
24px
15.05.2017 19:06
ABONE OLgoogle

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hedefinden kopmak istemeyen Beşiktaş, Bursaspor deplasmanında zor da olsa 3 puanı kopardı. Kara Kartal zirveyi Başakşehir'den bitime 3 hafta kala tekrar geri aldı. Cenk Tosun'un golü maçın kaderini değiştirdi. Aboubakar ise son noktayı koydu.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, 31. hafta maçında Bursaspor deplasmanındaydı. Kara Kartal bu zorlu deplasmanda maçı 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda büyük adım attı.

İlk 45 dakikada zorlanan Beşiktaş, ikinci yarıda oyuna giren Cenk Tosun’un golüyle düğümü çözdü. Aboubakar ise 90+5’te noktayı koydu.

İlk yarıda istediği baskıyı Bursaspor üzerine kuramayan Beşiktaş, yeşil-beyazlıların büyük direnci karşısında pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarı golsüz eşitlikle son buldu.

SİSTEM DEĞİŞTİ GOL GELDİ

Şenol Güneş, son yarım saatte Atiba-Cenk Tosun değişikliği yaparak forvet sayısını ikiledi. İleride daha kalabalık olan Beşiktaş, gol yollarında hemen etkili oldu. 66. dakikada fileleri sarsan Cenk Tosun takımı adına altın golü kaydetti.

BURSASPOR VARLIK GÖSTEREMEDİ

Maç boyunca mücadele açısından eskiği bulunmayan Bursaspor, hücum yolunda çok etkili olamadı. İkinci yarıda Kubilay Kanatsızkuş’un net pozisyonu dışında bir tehlike yaratamayan yeşil-beyazlılar üst üste 4 maçta da yenilgi aldı.

KRİTİK MAÇLAR

Zirveyi tekrar eline alan Beşiktaş, haftaya Kasımpaşa ile evinde oynayacak. Siyah beyazlılar 33. hafta Gaziantepspor ile deplasmanda, son hafta ise Osmanlıspor ile evinde karşılaşacak.

Ricardo Quaresma'nın 19. dakikada Jorquera'ya yaptığı sert harekete hakem Bülent Yıldırım kart çıkarmazken, Beşiktaşlı taraftarlar Portekizli oyuncuya tepki gösterdi.

MAÇTAN NOTLAR
İstanbul´dan Bursaspor karşılaşmasını izlemek için 50 otobüslük kafile ile Bursa´ya gelen Beşiktaşlı taraftarlar, iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmemeleri için erken saatlerde stat kapılarının açılmasıyla tribündeki yerlerini aldılar. Saat 17.30´da ise Bursa Büyükşehir Belediye Stadı´nın kapıları Bursasporlu taraftarların girişine açıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde