Bereli fotoğrafın perde arkası: Sinirlioğlu'nun eşi kızağa alındı!

Bereli fotoğrafın perde arkası: Sinirlioğlu'nun eşi kızağa alındı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ABD'de kafasında bereyle, elleri cebinde karşılayan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun eşinin geçen ay kızağa alındığı öğrenildi.

Bereli fotoğrafın perde arkası: Sinirlioğlu'nun eşi kızağa alındı!
16px
24px
29.03.2017 22:02
ABONE OLgoogle

ABD ve İsrail ile doğrudan kurduğu temaslarla tanınan eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, şimdiki Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun arasının iyi olmadığı biliniyor. New York'taki karşılama töreninde verilen resim bunun göstergesi.

Sinirlioğlu, geçen hafta havalimanında Dışişleri Bakanı'nı kafasında bereyle ve elleri cebinde karşılamıştı. Aydınlık.com.tr'nin dün yayınladığı o fotoğraf çok konuşuldu. Bir dönem en yakın çalışma arkadaşı olan ikilinin ilişkisi, son günlerde bir başka nedenle de limoni.

Feridun Sinirlioğlu'nun Müsteşarlık görevindeyken, yardımıcılığına atadığı eşi Ayşe Sinirlioğlu geçen ay kızağa çekildi. Dışişleri Bakanlığı kulislerinde konuşulanlara göre, Feridun Sinirlioğlu BM Daimi Temsilciliği'ne atandıktan sonra eşi Ayşe Hanım'ın da başka bir yere atanması gündeme geldi. Bulunan yer, Türkiye Cumhuriyeti Meksiko Büyükelçiliği idi. Ancak, Ayşe Sinirlioğlu, burayı istemedi. Bunun üzerine, Ayşe Hanım kızağa çekildi.

Feridun Sinirlioğlu eşi Ayşe Sinirlioğlu’nu kendine müsteşar yardımcısı olarak 2014 yılında atamıştı.

2008-2011 yılları arasında Bükreş Büyükelçiliği ve 2011-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Madrid Büyükelçiliği görevi yapan Ayşe Sinirlioğlu’nun ataması 5 Aralık 2014'te Resmi Gazete’de yapılmıştı. İlginç bir tesadüf olarak, şimdiki Müsteşar Ümit Yalçın, aynı kararnameyle Ayşe Sinirlioğlu ile birlikte Müsteşar Yardımcılığı'na atanmıştı.

Ayşe Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2008-2011 yılları arasında Bükreş Büyükelçiliği ve 12 Mayıs 2011-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Madrid Büyükelçiliği görevinde bulundu. Eylül 2014-Aralık 2014 arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı vekili, Aralık 2014 itibariyle ise Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve G20 Türkiye şerpası olmuştu. Şubat 2017 itibariyle Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olarak kızağa çekildi.

Yine kulislerden bildirildiğine göre, şimdilerde evinde oturan, 61 yaşındaki Ayşe Hanım, uluslararası örgütlerde iş arayışındaymış.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde