Bayram fırsatçısı hortladı: Turizmciler fahiş zam yaptı

Bayram fırsatçısı hortladı: Turizmciler fahiş zam yaptı

Ramazan Bayramı’nda fiyatları şişiren fırsatçı turizmciler, Kurban Bayramı için de düğmeye bastı. Turizmci, gecelik fiyatlarını bayram döneminde yüzde 200’e varan oranlarda artırdı

Bayram fırsatçısı hortladı: Turizmciler fahiş zam yaptı
16px
24px
06.09.2016 08:19
ABONE OLgoogle
Rusya krizi, Avrupa'nın 'Türkiye'ye gitmeyin' propagandaları ve kamu çalışanlarının izinlerinin askıya alınması ile sezonun yarısını kaybeden turizmci, yaralarını sarmak için zam silahını çekti.

Ramazan Bayramı'nda yerli turistin karşısına fahiş fiyatlarla çıkan turizmci, Kurban Bayramı'nı da fırsata çevirmek için düğmeye bastı. Tatilin 9 güne çıkmasıyla talebin arttığını gören turizmci, zam fırsatını kaçırmadı.

3 KATINA VARAN ARTIŞ

Kurban Bayramı'nda tatil yapmak isteyenlerin karşısına turizmciler farklı fiyat tarifesi çıkardı. 10-18 Eylül tarihleri arası için 'bayram tarifesi' belirleyen turizmciler, vatandaşı isyan ettirdi. Özellikle Ege ve Akdeniz'deki sahil bölgelerindeki otel fiyatlarının bayram döneminde yüzde 100 arttığı gözlendi. Kimi bölgelerde otellerin gecelik fiyatları 3 katına varan oranlarda yükseltildi.

Bugün Çanakkale bölgesinde 100 lira olan bir otelin gecelik fiyatı, bayram tatilinde 300 liraya kadar çıkıyor. İzmir Çeşme'de geceliği 250 lira olan otel konaklama ücreti ise bayram dönemi için 750 liraya sunuluyor. Çoğu işletme de bayram tatilinde tek gecelik rezervasyonları kabul etmiyor.

DOLULUK YÜZDE 100

Hükümet'in Kurban Bayramı tatilini 9 gün olarak ilan etmesiyle okullar açılmadan son tatil fırsatını değerlendirmek isteyenler, başta Antalya olmak üzere Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellere talep patlaması yaşattı.

Sektör temsilcileri, bayram döneminde yüzde 100 doluluğa ulaşılacağını açıkladı. Akdeniz ve Ege sahillerindeki birçok otel şimdiden rezervasyonlarını doldurdu. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının da doluluğa olumlu etki yaptığını kaydetti. Ayık, Kurban Bayramı dönemindeki doluluğun yüzde 100'e yaklaşacağını dile getirdi.

BODRUM'A TURİST YAĞDI

Malta bayraklı yolcu gemisi 'Celebrity Reflection' Bodrum'a 3 bin 49 yolcu getirdi. Kuşadası'ndan Bodrum'a gelen ve bu sezon ilçeye 6'ncı seferini gerçekleştiren 319 metrelik kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki iskeleye yanaştırıldı.



Gemide çoğunluğu İngiliz uyruklu 3 bin 49 turist ile bin 243 personel bulunuyor. Kumbahçe sahilinde yoğunluk oluşturan turistler, ilçedeki işletmecileri de memnun etti.
Takvim
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde