Bayraktar'ın oğlu da reddetti

Bayraktar'ın oğlu da reddetti

Alt komisyonda tüm itirazlara karşın dün Ağaoğlu, Aydınlar ve Bayraktar tanıklık yaptı.

Bayraktar'ın oğlu da reddetti
16px
24px
28.10.2014 07:53
ABONE OLgoogle
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 4 eski bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştıran TBMM Soruşturma Komisyonu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Ali Ağaoğlu ve işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ı tanık olarak dinledi.

Komisyonda Bayraktar’ın hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi. AKP’den başkan Hakkı Köylü, Edip Başer ve CHP’den Ercan Cengiz’den oluşan 3 üyeli alt komisyon dün İstanbul’da çalışmalarını sürdürdü. Alt komisyon dün istifa etmeden önce “Ben talimatları Başbakan’dan aldım” diyen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Ali Ağaoğlu ve işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ı tanık olarak dinledi.

Bayraktar’ın avukatı Fatih Erdöl yaklaşık 2 saat süren sorgunun ardından adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Erdöl, müvekkili Abdullah Oğuz Bayraktar’ın komisyonun çağrısına uyarak bilgisine başvurulmak üzere adliyeye geldiğini söyledi. Abdullah Oğuz Bayraktar’ın ifade esnasında neler anlattığıyla ilgili bilgi vermeyen Erdöl, “Bu dosyayla ilgili hukuka aykırılık teşkil edebilecek hiçbir husus yok. Biz de zaten bilgi verdik, ifade verdik” dedi.

Bayraktar’ın avukatı Erdöl, diğer gazetecilerle birlikte Cihan logolu mikrofonu ile bekleyen Cihan Haber Ajansı muhabirini görünce, “Cihan varsa konuşmam” dedi. Cihan muhabirinin, “Ne fark edecek ki?”demesi üzerine avukat Erdöl, “Sen varsan konuşmam” karşılığını verdi.

Komisyon, “takipsizlik” kararı verilen dosyada, TOKİ ve Emlak Konut GYO ile herhangi bir şekilde ticari ve resmi işlemleri olan inşaat şirketlerinin, enerji ve yemek işlerinin, “gayriresmi ortağı” olduğu AF Enerji ve Pınar Yemek  isimli şirketlerine verildiği suçlaması yöneltilen Abdullah Oğuz Bayraktar’dan bu konuda bilgi istedi.

Ancak oğul Bayraktar’ın tüm iddiaları reddettiği öğrenildi. Ali Ağaoğlu ise yaklaşık bir saat ifade verdi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Ağaoğlu, “Bizi çağırdılar geldik. Saklayacak bir şeyimiz yok. Ne biliyorsak anlatacağız” dedi.

Ağaoğlu ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı. Abdullah Oğuz Bayraktar ve işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 60 şüpheliye 2 Mayıs’ta takipsizlik kararı verilmişti. Alt komisyon önceki günlerde hakkında takipsizlik kararı verilen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Rıza Sarraf, Abdullah Happani, Rüçhan Bayar ve Ahmet Murat Öziş’in ifadelerine başvurmuştu.

Barış Güler tanıklıktan çekilme hakkını kullanarak komisyonda ifade vermezken, Sarraf da safra kesesi rahatsızlığı bulunduğu ve hastaneden geldiği gerekçesiyle ifade vermemişti.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde