Başkanlardan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye hoş jest...

Başkanlardan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye hoş jest...

İTHİB'in en çok ihracat gerçekleştiren üyelerine ödüllerini düzenlediği geleneksel gece ilginç bir törene sahne oldu...

Başkanlardan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye hoş jest...
16px
24px
25.05.2017 13:42
ABONE OLgoogle

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), 2016’da en çok ihracat gerçekleştiren üyelerine ödüllerini düzenlediği geleneksel gecede verdi. 

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen geceye ilgi yoğundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik telgrafı yolladığı geceye Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu’nun yanı sıra ihracatçı birlikleri başkanları ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Gecede ödüller dağıtılırken ilginç bir gelişme yaşandı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve geceye katılan diğer ihracatçı birlikleri başkanları sahneye davet edildi. Sahnede TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye hat sanatıyla "Elif" yazılı çerçeve hediye edildi.

Kulislere göre, 2018 yılının yazında yapılması beklenen başkanlık seçiminde mevcut başkan Mehmet Büyükekşi aday olmayacak. İhracatçı birlik başkanlarının Büyükekşi'ye 'Elif' verilmesi 'Başkana jest' olarak yorumlandı. 

Elif harfinin manası nedir

Elif, Arapça’nın ilk harfidir. İster harf ister sayı olarak düşünülsün, Elif her zaman dik yazılır. Yeryüzünden göğe doğru duruşu ile de Allah’ı işaret eder. Allah isminin ilk harfi olduğu gibi evvel, âhir, ezel ve ebed sıfatlarının da ilk harfi olan “elif”, evvel ile âhiri, ezel ile ebedi Ahadiyet çizgisinde birleştiren semboldür. Elif kaynaşmak, sevmek, cana yakınlık, dost ve ara bulmak manalarına da gelmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde